Nakládané tofu

Nakládané tofu

Jeden z mých největších objevů! Nakládané hermelíny nebo fetu miluju. Akorát je už prostě nechci z mnoha důvodů jíst. Vyzkoušela jsem tedy naložit tofu a z výsledku jsem nadšená. Narozdíl od sýrů potřebuje přidat dost soli, takže ho berte jen jako chuťovku k pivu a olivám nebo jako ozdobu párty chlebíčků.

minut
15
porcí
4

Zapamatujte si, které chuti bylo ve vaší směsi málo, ať ji příště posílíte.

Nakládané tofu


 

Ingredience

tofu 2 kostky

sůl 2 lžičky

červená paprika lžička

červená cibule 1ks

česnek 6 stroužků

pepř 10 kuliček

nové koření 10 kuliček

bobkový list 3

slunečnicový olej 3dcl

sušená rajčata (volitelně)

čili papričky, feferonky (volitelně)

 

Postup

  1. Vybalte a vysušte tofu (mezi 2 prkýnky a spoustou utěrek, přes noc).
  2. Připravte si velkou sklenici, např. od medu.
  3. Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky. Tofu na kostky.
  4. Na dno sklenice vhoďte kolečko cibule, trochu česneku a pár kostek tofu.
  5. Posypejte pár kuličkami pepře a nového koření, kouskem bobkového listu a volitelně rajčaty či papričkami.
  6. Vrstvy opakujte až téměř po okraj sklenice.
  7. V jiné sklenici smíchejte olej se solí, červenou paprikou, protřepejte a ochutnejte, zda je dost slaný. Nalijte ho do sklenice přes tofu.
  8. Dejte do tmy v pokojové teplotě. Několikrát denně protřepávejte.
  9. Po třech dnech přemístěte do lednice a vydržte ještě nejméně týden. Po týdnu ochutnejte, případně odležení ještě prodlužte.
  10. Snězte do 3-4 týdnů.
 

Zapamatujte si, které chuti bylo ve vaší směsi málo, ať ji příště posílíte.

Svačina | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz