Nejzdravější granola

Nejzdravější granola

Bez tuku, bez cukru, a přesto chuťově dokonalá! Užijte si ji ke snídani s rostlinným mlékem nebo jogurtem a obložte spoustou drobného lesního ovoce pro nášup antioxidantů.

minut
40
porcí
8

Snadno vyrobíte bezlepkovou verzi či verzi bez ořechů.

Střídáním sušeného ovoce získáte hravě třeba tropickou verzi. Bavte se chutěmi.

Nejzdravější granola


 

Ingredience

vločky 270g (zvolte bezlepkové, pokud chcete)

mix ořechů 140g

mix semínek 70g (dýňová, slunečnicová)

plátky sušeného kokosu 30g

rozinky 75g

brusinky 35g

datle sušené bez pecek 175g

tahini 120 ml

voda 3 lžíce

skořice 1/2 lžičky

sůl 1/4 lžičky

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 150°C.
  2. Nasekejte nahrubo ořechy.
  3. Rozmixujte dohladka datle s tahini a vodou na hladkou pastu (hustá, ale teče).
  4. Na velkém hlubokém plechu dobře promíchejte vločky, sekané ořechy, sůl, skořici, kokosové plátky a semínka.
  5. Přidejte datlovou pastu a ideálně rukama ji zapracujte do suché směsi, aby nezůstal ani kousek suchý. Rozprostřete po plechu a dejte péct.
  6. Každých 10 minut důkladně promíchejte. Pečte 30 minut.
  7. Po upečení nechte úplně vychladnout a vmíchejte rozinky a brusinky.
  8. Skladujte v uzavřené nádobě.
 

Snadno vyrobíte bezlepkovou verzi či verzi bez ořechů.

Střídáním sušeného ovoce získáte hravě třeba tropickou verzi. Bavte se chutěmi.

Snídaně | Svačina | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz