Noky se smetanovo-houbovou omáčkou

Noky se smetanovo-houbovou omáčkou

Jsou jídla, která se zrodí z naprosté improvizace a stanou se stálicí mojí kuchyně. Toto je jedno z nich.

minut
15
porcí
4

Stejně postupujte i s jinými těstovinami.

Noky se smetanovo-houbovou omáčkou


 

Ingredience

pro 4 osoby:

bramborové noky bez vajec 1 kg

olivový olej 3 lžíce

šalotka 2 ks

česnek 4 stroužky

vegan zakysaná smetana (ideálně Creme vega Dr.Oetker) 300g

sušené lesní houby 2 velké hrsti

lahůdkové droždí 3 lžíce

světlé miso 1 lžička (používám cizrnové od Kojibakers)

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky

sůl 1/2 lžičky

sójová omáčka 1 lžička

dle chuti dále dle výběru dýně, brokolice, špenát, tempeh, petrželka kudrnka

Postup

  1. Cibuli rozkrájejte nadrobno, česnek prolisujte, namelte pepř, houby namelte na jemný prach (nemusíte, můžete nechat kusy, pokud to tak máte rádi, my ne)
  2. Rozehřejte olivový olej
  3. Na oleji nechte zesklovatět cibulku a rozvonět česnek, přidejte houby, sůl a pepř a prohřejte
  4. Vmíchejte smetanu, miso, lahůdkové droždí a sójovou omáčku
  5. Ochutnejte a dochuťte dle potřeby
  6. Pokud chcete, poduste v páře brokolici nebo dýni
  7. Noky uvařte dle návodu (většinou stačí minuta ve vroucí vodě)
  8. Uvařené noky a pár lžic vody promíchejte s omáčkou
  9. Podle přání vmíchejte baby špenát, tempeh, petrželku, brokolici či dýni, nebo nechte jen tak. Někdy doplním restovanými vegan nudličkami ve stylu kuřete.
 

Stejně postupujte i s jinými těstovinami.

Hlavní jídlo | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz