Takové domácí take-away a ještě rychlejší, než sednout do auta nebo čekat na dovoz. Skvělá chuť omáčky a hodně bílkovin v nudličkách, co vás nutí kousat (což má mozek rád). Máte to raz dva a určitě se stanou stálicí vašich rychlých večeří. Jen si nudličky uvařte den předem.
Pro rychlejší verzi bez sóji použijte seitan. Pro rychlejší verzi chuťově připomínající spíš kuřecí než hovězí použijte hotové Garden Gourmet nudličky. Ani jedna verze nepotřebuje přípravu jako sójové nudličky.
Nudličky po mongolsku
Ingredience
sójové nudličky Bonavita (uvařte si je den předem, tím proces o polovinu zkrátíte v den D – nebo si to zjednodušte jiným typem vegan masa viz Tipy dole)
olivový olej 2 lžíce
česnek 4 stroužky
zázvor 1/2 lžičky sušeného nebo 1/2 lžíce čerstvého
chilli v oleji z Lidlu 1 lžička (nebo sekaná čerstvá čili paprička či sušené čili vločky)
škrob 2 lžíce (kukuřičný nebo tapioca)
jarní cibulky 3
OMÁČKA
sójová omáčka 2 lžíce
ledová voda 1,5 dcl
škrob 1 lžíce
třtinový cukr 1 lžíce
Postup
Pro rychlejší verzi bez sóji použijte seitan. Pro rychlejší verzi chuťově připomínající spíš kuřecí než hovězí použijte hotové Garden Gourmet nudličky. Ani jedna verze nepotřebuje přípravu jako sójové nudličky.