Olivovo-slunečnicová tapenáda

Olivovo-slunečnicová tapenáda

Taková typicky večírkovská “pomazánka”. Je trochu posh a ráda se ukazuje na párty a oslavách, kde hraje prim u všech milovníků oliv. Skvěle se hodí k vínu i pivu a krekrám.

minut
5
porcí
malá miska

Pokud víte, že někdo z návštěvy nemá rád olivy, nahraďte v jedné dávce olivy sušenými rajčaty.

Olivovo-slunečnicová tapenáda


 

Ingredience

slunečnicová semínka 240 ml

černé olivy bez pecek 80 ml

česnek 1 stroužek

vegan majonéza 1 plná lžíce

lahůdkové droždí 1 lžíce

olivový olej 1 lžíce

citrónová šťáva 1 lžíce

balsamico ocet 1 lžička

sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Semínka namočte alespoň na 3 hodiny ve filtrované vodě. Tím je aktivujete a tělo lépe využije živiny. Můžete je ale nechat i 2-3 dny lehce naklíčit.
  2. Všechny ingredience rozmixujte. Já ráda nechávám hrubší strukturu, ale můžete i dohladka.
  3. Ochutnejte a dolaďte ke své spokojenosti balsamico octem, solí a pepřem.
 

Pokud víte, že někdo z návštěvy nemá rád olivy, nahraďte v jedné dávce olivy sušenými rajčaty.

Pomazánka | Párty a oslavy | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw | Bez lepku | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz