Taková typicky večírkovská “pomazánka”. Je trochu posh a ráda se ukazuje na párty a oslavách, kde hraje prim u všech milovníků oliv. Skvěle se hodí k vínu i pivu a krekrám.
minut
5
porcí
malá miska
Pokud víte, že někdo z návštěvy nemá rád olivy, nahraďte v jedné dávce olivy sušenými rajčaty.
Olivovo-slunečnicová tapenáda
Ingredience
slunečnicová semínka 240 ml
černé olivy bez pecek 80 ml
česnek 1 stroužek
vegan majonéza 1 plná lžíce
lahůdkové droždí 1 lžíce
olivový olej 1 lžíce
citrónová šťáva 1 lžíce
balsamico ocet 1 lžička
sůl a pepř podle chuti
Postup
Pokud víte, že někdo z návštěvy nemá rád olivy, nahraďte v jedné dávce olivy sušenými rajčaty.
Pomazánka | Párty a oslavy | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw | Bez lepku | Bez sóji