Švestky namočené v rumu, čokoláda a ořechy. Absolutní hit a zaručeně zmizí z krabice s cukrovím mezi prvními. Původní recept říkal: “Namočte švestky ve vodě… a k těstu přidejte lžíci rumu.” Já se bála, že švestky budou vodnaté, tak jsem je rovnou namáčela v rumu s tím, že přebytek sliju a využiju později jinde. Jenže švestky ho vypily komplet. A tak se tahle dobrota dočkala své dokonalosti.
minut
45
porcí
20
Klidně vyměňte vlašáky za mandle či jiné oblíbené ořechy.
Opilé švestky
Ingredience
sušené bio švestky 200g (já miluju ty z DM)
rum Božkov 1 dcl
vlašské ořechy 2 hrsti
sůl špetka
nepražené raw kakao 2 lžíce
kokosový cukr 1 lžička (nebo vynechte)
kokosový olej 1 lžíce
vysokoprocentní čokoláda na polevu 1/3 tabulky či více
Postup
Klidně vyměňte vlašáky za mandle či jiné oblíbené ořechy.
Dezert | Vánoce