90% masožroutů potvrzuje, že tato paštika chutná i vypadá jako játrová paštika. Nás vegany to nejdříve může i odrazovat. Ale jakmile ji namažete na chleba a zakousnete se, bude to láska na celý život. A navíc, pomazánek není nikdy dost. Natož těch tak zdravých, jako je tato.
Pokud ji chcete darovat, vmíchejte do ní úplně nakonci kousky ořechů nebo sušené brusinky. Ve skleničce ji pak můžete zalít tenkou vrstvou rozpuštěného vegan másla a “zatavit” kuličky pepře a bobkový list. Nebo zkuste dát víc agaru, aby vznikla opravdu tuhá paštika, vyklopit ji ze skleničky, nakrájet na plátky a servírovat s brusinkovou omáčkou. Budete za hvězdu.
Ořechová paštika
Ingredience
vlašské ořechy 3/4 hrnku (asi 200 ml)
rostlinné neslazené mléko bez příchuti 4-6 lžic (sójové, ovesné)
miso 1,5 lžičky
kurkuma 1/4 lžičky
česnekový prášek 1/2 lžičky
cibulový prášek 1/2 lžičky
uzená paprika 1/4 lžičky
sůl 1/4 lžičky
jablečný ocet nebo citrónová šťáva 1 lžíce
majoránka 1 lžička
kukuřičný škrob 1,5 lžičky
lahůdkové droždí 3 lžíce
agar prášek 1,5 lžičky
voda 50 ml
Postup
Pokud ji chcete darovat, vmíchejte do ní úplně nakonci kousky ořechů nebo sušené brusinky. Ve skleničce ji pak můžete zalít tenkou vrstvou rozpuštěného vegan másla a “zatavit” kuličky pepře a bobkový list. Nebo zkuste dát víc agaru, aby vznikla opravdu tuhá paštika, vyklopit ji ze skleničky, nakrájet na plátky a servírovat s brusinkovou omáčkou. Budete za hvězdu.
Krásná den, chystám se na tento váš recept…ořechová paštika….a musím objednat miso….jaké se hodí? Kojibakers mají v nabídce spustu druhá a já teda nevím po kterém sáhnout 🙂 děkuji za radu
Dobrý den, v této paštice to je jedno. Vzhledem k tomu, že do jiných jídel víc využijete některé světlé, doporučuji mé oblíbené cizrnové nebo ječné. Ať se podaří!