Provoní vám celý byt a již během pečení přilákají osazenstvo vašeho domu do kuchyně. Jsou dokonalé…první den. Takže je nešetřete a snězte je klidně ještě teplé.
minut
120
porcí
8
Střídejte druhy ořechů podle svých chuťových preferencí. Pokud se vám nechce motat jednotlivé věnečky, zjednodušte si to a smotejte jeden velký věnec – pečte ho déle.
Ořechové věnečky
Ingredience
TĚSTO
droždí 30g
sůl 1 lžička
rostlinné mléko 250 ml
olej 80 ml
mouka 500g (mix hladká, špaldová, ječná…)
cukr 70g
NÁPLŇ
jablka 2 střední
pekanové ořechy (nebo vlašské…) 160 g jemně sekaných/mletých
skořice 6 lžiček
olej 4 lžíce
cukr 6 lžíc
rostlinné mléko 6 lžic
rozinky 200g (nebo vynechte)
javorový sirup na potření
Postup
Střídejte druhy ořechů podle svých chuťových preferencí. Pokud se vám nechce motat jednotlivé věnečky, zjednodušte si to a smotejte jeden velký věnec – pečte ho déle.
Snídaně | Dezert | Bez sóji