Ostružinový raw cheesecake

Ostružinový raw cheesecake

Famózní, nádherný, chuťově úžasný a ještě k tomu zdravý! Lze si přát od dortu víc? Studený, ještě lehce omrzlý, přelitý přelivem teplé ostružinové omáčky. Perfektní sladko-kyselá chuť a k tomu křupavé mandle s čokoládou v korpusu. Ach!

minut
30
porcí
16

Místo ostružin dejte jakékoli lesní ovoce.

Ostružinový raw cheesecake


 

Ingredience

KORPUS: (do malé dortové formy)

madle 1 velký hrnek

datle 1 hrnek (event.rozinky či sušené švestky)

raw kakao 2 lžíce

 

NÁPLŇ:

kešu ořechy 2,5 hrnku

kokosové mléko 1 plechovka – tuhá část

kokosový olej 4 lžíce

med 1/2 hrnku (od zodpovědného včelaře nebo raději javorový sirup)

limetová šťáva ze 3 limet

sůl špetka

vanilková esence 2 lžičky

mražené ostružiny (nebo maliny, borůvky, lesní směs) 500g

 

 

Postup

  1. Den předem dejte do lednice plechovku kokosového mléka.
  2. Dvě hodiny předem namočte kešu ořechy do horké vody nebo na noc do studené. Poté sceďte a nechte okapat.
  3. Připravte korpus: rozsekejte na drobenku mandle, datle a kakao. Pokud hmota nelepí, přidejte lžíci kokosového oleje. Vtlačte do formy a dejte zmrznout.
  4. Ostružiny v kastrůlku na mírném plameni rozmrazte, ale nevařte kvůli vitamínům. Rozmixujte v mixéru a propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili peciček.
  5. Vymačkejte limety.
  6. Rozpusťte kokosový olej.
  7. V mixéru dohladka rozmixujte kešu ořechy, kokosové mléko, kokosový olej, limetovou šťávu, sůl, vanilku a med. Ochutnejte. Potřebujete hmotu, která má říz = je dost kyselá a sladká zároveň. Je-li třeba, dolaďte medem a limetovou šťávou.
  8. Přidejte několik lžic ostružinové šťávy a znovu promixujte. Hrajte si s barvou. Čím víc šťávy, tím tmavší bude dort. (Ale většina vám má zbýt na polevu.) Až budete spokojeni, ochutnejte.
  9. Nalijte na zmražený korpus a bouchnutím o linku srovnejte povrch a nechce vyjít bublinky.
  10. Vytvořte vrchní vzor: Lžičkou naneste ostružinovou šťávu do jednoduché šesticípé hvězdy (jakoby trojté X) a špejlí proplétejte, kreslete spirálky apod.
  11. Dejte přes noc zmrznout.
  12. Na přeliv smíchejte zbylou ostružinovou šťávu a javorový sirup podle chuti. Před podáváním mírně prohřejte.
  13. Dort krájejte zmrzlý a sólo kousky nechte 10 minut povolit na talíři při pokojové teplotě. Přelívejte polevou.
 

Místo ostružin dejte jakékoli lesní ovoce.

Svačina | Dezert | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru | Raw | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz