Pařížský dort

Pařížský dort

Kdo by nemiloval pařížskou šlehačku? Tento dort mi ji velmi připomíná. Ale je zdravější! Celým kouzlem je totiž (neděste se!) tofu a černá čokoláda. Chuť tofu ve ztuhlém krému není poznat a výživová hodnota je oproti běžným dortům skvělá. Zkuste ho, je hotový raz dva.

minut
20
porcí
16

Zkuste ho i s bílou vegan čokoládou…

Pařížský dort


 

Ingredience

KRUSTA

oblíben vegan sušenky (Oreo, Lotus) 200 g

vegan máslo 4 lžíce případně víc

 

PAŘÍŽSKÁ NÁPLŇ

hedvábné tofu 550g (nebo obyčejné, když nejhůř)

85% černá čokoláda 200g (nebo 300g pro pevnější a kompaktnější dort)

pevná část kokosového mléka z 1 plechovky

javorový sirup 4 lžíce

raw kakao 2 lžíce

vanilkový prášek 1 lžička (nebo vanilkový cukr, pokud vám nevadí cukr)

sůl špetka

kokosový cukr dle chuti a pouze, pokud to budete považovat za nezbytné

Postup

  1. Vybalte tofu a nechte ho na sítku okapat.
  2. Rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.
  3. V sekáčku nadrťte sušenky s máslem a vmáčkněte na dno malé dortové formy (na pečicí papír). Dejte do lednice pro ztuhnutí másla.
  4. V mixéru dohladka rozmixujte tofu, kokosové mléko, javorový sirup, kakao, vanilku a sůl.
  5. Do krému vmixujte rozpuštěnou čokoládu a mixujte do lehkého napěnění.
  6. Krém nalijte na krustu do dortové formy a nechte v lednici zchladnout.
  7. Před servírováním ozdobte borůvkami, malinami, ořechy apod.
 

Zkuste ho i s bílou vegan čokoládou…

Dezert | Párty a oslavy | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz