Kdo by nemiloval pařížskou šlehačku? Tento dort mi ji velmi připomíná. Ale je zdravější! Celým kouzlem je totiž (neděste se!) tofu a černá čokoláda. Chuť tofu ve ztuhlém krému není poznat a výživová hodnota je oproti běžným dortům skvělá. Zkuste ho, je hotový raz dva.
Zkuste ho i s bílou vegan čokoládou…
Pařížský dort
Ingredience
KRUSTA
oblíben vegan sušenky (Oreo, Lotus) 200 g
vegan máslo 4 lžíce případně víc
PAŘÍŽSKÁ NÁPLŇ
hedvábné tofu 550g (nebo obyčejné, když nejhůř)
85% černá čokoláda 200g (nebo 300g pro pevnější a kompaktnější dort)
pevná část kokosového mléka z 1 plechovky
javorový sirup 4 lžíce
raw kakao 2 lžíce
vanilkový prášek 1 lžička (nebo vanilkový cukr, pokud vám nevadí cukr)
sůl špetka
kokosový cukr dle chuti a pouze, pokud to budete považovat za nezbytné
Postup
Zkuste ho i s bílou vegan čokoládou…