Jemná vegan paštika, která vám významně obohatí jídelníček. Skvělá s křupavou bílou bagetou nebo zdravěji s čerstvým domácím kváskovým chlebem. Mně nejvíc chutná za typicky dušičkovského počasí, kdy se celý den nezvedne mlha.
minut
30
porcí
2 skleničky
Experimentujte s druhy hub i ořechů. Moje oblíbená kombinace jsou vlašáky a žampióny.
Paštika z hub
Ingredience
kváskový chleba 2 plátky
rostlinné mléko bez cukru 60ml
olivový olej 1 lžíce
cibule 2 střední
česnek 4 stroužky
houby 400g (dle svého výběru)
sójová omáčka 2 lžíce
pepř 1 lžička
přírodní ořechy, kešu, vlašáky nebo mandle 115g
rozpuštěné vegan máslo 60 ml
raw kakao 1 lžička (pro barvu, můžete vynechat)
javorový sirup 1/2 lžičky
tymián 1/4 lžičky
rozmarýn 1/4 lžičky
Postup
Experimentujte s druhy hub i ořechů. Moje oblíbená kombinace jsou vlašáky a žampióny.
Snídaně | Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru