Paštika z hub

Paštika z hub

Jemná vegan paštika, která vám významně obohatí jídelníček. Skvělá s křupavou bílou bagetou nebo zdravěji s čerstvým domácím kváskovým chlebem. Mně nejvíc chutná za typicky dušičkovského počasí, kdy se celý den nezvedne mlha.

minut
30
porcí
2 skleničky

Experimentujte s druhy hub i ořechů. Moje oblíbená kombinace jsou vlašáky a žampióny.

Paštika z hub


 

Ingredience

kváskový chleba 2 plátky

rostlinné mléko bez cukru 60ml

olivový olej 1 lžíce

cibule 2 střední

česnek 4 stroužky

houby 400g (dle svého výběru)

sójová omáčka 2 lžíce

pepř 1 lžička

přírodní ořechy, kešu, vlašáky nebo mandle 115g

rozpuštěné vegan máslo 60 ml

raw kakao 1 lžička (pro barvu, můžete vynechat)

javorový sirup 1/2 lžičky

tymián 1/4 lžičky

rozmarýn 1/4 lžičky

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 175°C
  2. chleba natrhejte na kousky a v miste zalijte mlékem.
  3. Cibuli a houby nakrájejte najemno, česnek prolisujte.
  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej a poduste na něm cibuli a česnek. Cibuli nechte mírně zhnědnout.
  5. Přidejte houby a duste 7 minut.
  6. Ochuťte sójovkou, pepřem a provařte.
  7. Mezitím v mixéru nasekejte kešu ořechy na prach.
  8. Do mixéru přidejte houby z pánve, chleba, kakao, sirup, bylinky a rozmixujte dohladka nebo nechte kousky dle sebe.
  9. Ochutnejte a případně dosolte.
  10. Rozdělte do 2 sklenic a 20 minut zapečte.
  11. Nechte vychladnout při pokojové teplotě a poté skladujte v lednici.
 

Experimentujte s druhy hub i ořechů. Moje oblíbená kombinace jsou vlašáky a žampióny.

Snídaně | Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz