Pečená zelenina je to nejlepší, co si na podzim a v zimě můžete dát. Radí nám to například ajurvéda. Kouzelnou ingrediencí je v tomto receptu přeliv. Ten toto jídlo povznáší z řad obyčejných do výjimečných. A pokud si k němu dáte ještě hummus nebo jemný dip z cizrny (sekce Pomazánky), vytvoříte kompletní výživný pokrm vhodný i po sportovní zátěži.
Bílkoviny navyšte tempehem, avokádem, cizrnou, cizrnovým dipem apod.
Pečená zelenina s přelivem
Ingredience
dýně, celer, červená cibule, mrkev, brambory, růžičková kapusta, cuketa, pastiňák 1,2-1,5kg očištěné zeleniny dle svých chutí
olivový olej 2-3 lžíce
rozmarýn několik snítek nebo lžíce sušeného
pražená semínka podle chuti (dýně, slunečnice…)
baby špenát 2 hrsti
čerstvé sekané bylinky dobromysl, jarní cibulka, kopr…
ZÁLIVKA
dijonská hořčice 1 lžíce
balsamico ocet 5 lžic
dýňový olej 1 lžíce
olivový olej 200 ml
sůl a pepř na dochucení
Postup
Bílkoviny navyšte tempehem, avokádem, cizrnou, cizrnovým dipem apod.