Pekanové kytičky

Pekanové kytičky

Jedno z nej cukroví pro mě vůbec! Ochutnat mi dala kamarádka a hned jsem chtěla recept. Kamarádka už není kamarádka, ale tohle úžasné cukroví mi zůstalo. Původně se slepuje pomerančovou marmeládou, která mi nechutná. Meruňková je podle mě mnohem lepší.

minut
60
porcí
35

Pekanové kytičky


 

Ingredience

veganské máslo/margarín 120g

moučkový cukr 60g

vanilkový cukr 1 sáček

med 1 lžíce
(pokud nepoužíváte med, nahraďte rýžovým sirupem)

pekanové ořechy 60g mletých

pekanové ořechy cca 35-40 celých na ozdobu

mleté lněné semínko 1 lžíce

pomerančová kůra sušená 1 vrchovatá lžička

mletá skořice 1/2 lžičky

hladká špaldová mouka 200g

čokoláda na vaření

meruňková marmeláda

Postup

  1. Namelte semínko a smíchete ho se 2 lžícemi vody, nechte zgelovatět.
  2. Namelte ořechy.
  3. Nechte změknout máslo a utřete ho s cukrem do pěny, přidejte med, lněné semínko (gel), mleté ořechy, pomerančovou kůru, skořici a propojte mícháním.
  4. Přidejte mouku a vytvořte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte do lednice, než budete pokračovat (aspoň hodinu, klidně několik dní.)
  5. Předehřejte troubu na 170°C. Na 2 plechy dejte pečící papír.
  6. Těsto propracujte, vyválejte na 3mm plát, vykrajujte kytičky, skládejte na plech a pečte 10 minut. Hlídejte od 8.minuty – chcete, aby byly nepatrně nazlátlé zespodu či v jednom kraji.
  7. Nechte úplně vychladnout. Slepujte marmeládou, zdobte vždy horní kytičku kapkou čokolády a přilepte do ní pekanový ořech.
  8. Skladujte v krabici v chladnu a vlhku, aby změkly.
 
Dezert | Vánoce | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz