Šťavnatý, voňavý, sytící. Prostě správný perník. Hodí se ke snídani, když máte chuť na sladké a přitom se i pořádně najíte. My ho rádi poléváme poctivou černou čokoládou a jíme s domácím rostlinným jogurtem. Jistě máte svůj rodinný recept. Zkuste ten můj a dejte vědět, pokud máte lepší 🙂
Povede se i bez oleje, pokud chcete snížit kalorie.
Perník
Ingredience
mouka 3 hrnky (1 hrnek celozrnná špaldová, 1 hrnek celozrnná ječná, 1 hrnek bílá hladká – nebo jinak, ale dejte aspoň polovinu celozrnné mouky kvůli živinám)
prášek do pečiva 1 sáček
rostlinné mléko 1 hrnek (ovesné, sójové, kokosové, mandlové…)
olej 1/2 hrnku
med 3 lžíce (od zodpovědného včelaře nebo nahraďte rýžovým sirupem)
kokosový cukr 3 lžíce (nebo třtinový, ale zvyšujete glykemický index)
jablka 3 nastrouhaná
koření do perníku 1 lžíce
raw kakao 2 lžíce
sekané ořechy 1/2 hrnku
pomerančová kůra 1 lžička sušené
volitelně rozinky v rumu, povařené hrušky/švestky apod.
Postup
Povede se i bez oleje, pokud chcete snížit kalorie.