Perník

Perník

Šťavnatý, voňavý, sytící. Prostě správný perník. Hodí se ke snídani, když máte chuť na sladké a přitom se i pořádně najíte. My ho rádi poléváme poctivou černou čokoládou a jíme s domácím rostlinným jogurtem. Jistě máte svůj rodinný recept. Zkuste ten můj a dejte vědět, pokud máte lepší 🙂

minut
45
porcí
24

Povede se i bez oleje, pokud chcete snížit kalorie.

Perník


 

Ingredience

mouka 3 hrnky (1 hrnek celozrnná špaldová, 1 hrnek celozrnná ječná, 1 hrnek bílá hladká – nebo jinak, ale dejte aspoň polovinu celozrnné mouky kvůli živinám)

prášek do pečiva 1 sáček

rostlinné mléko 1 hrnek (ovesné, sójové, kokosové, mandlové…)

olej 1/2 hrnku

med 3 lžíce (od zodpovědného včelaře nebo nahraďte rýžovým sirupem)

kokosový cukr 3 lžíce (nebo třtinový, ale zvyšujete glykemický index)

jablka 3 nastrouhaná

koření do perníku 1 lžíce

raw kakao 2 lžíce

sekané ořechy 1/2 hrnku

pomerančová kůra 1 lžička sušené

volitelně rozinky v rumu, povařené hrušky/švestky apod.

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 160°C.
  2. Vymažte  a vysypejte velkou dortovou formu nebo pekáček.
  3. Nasekejte ořechy, nastrouhejte jablka, rozpusťte med, povařte hrušky/švestky, pokud používáte.
  4. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na husté lité těsto.
  5. Vlijte do formy a pečte 30 minut. Zkontrolujte špejlí a dopečte dle potřeby.
  6. Vychlazené volitelně polijte čokoládou a servírujte s vegan jogurtem
 

Povede se i bez oleje, pokud chcete snížit kalorie.

Snídaně | Svačina | Dezert | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz