Pesto z nati mrkve

Pesto z nati mrkve

Netradiční a velmi lahodné letní pesto. Nepotřebuje bazalku, vystačí si samo. Skvělé zero-waste zužitkování úrody ze zahrady nebo mrkve z bio produkce.

minut
5
porcí
2 skleničky

Pesto z nati mrkve


 

Ingredience

nať ze svazku mrkve

olivový olej 6 lžic

sůl 1/2 lžičky

čerstvě mletý pepř dle chuti

česnek 1-2 stroužky

lahůdkové droždí vrchovatá lžíce

citrónová šťáva z jednoho citrónu

konopná semínka 2 lžíce

slunečnicová semínka 2 lžíce

Postup

  1. Nať operte a nahrubo nakrájejte.
  2. Slunečnicová semínka opražte dozlatova, nechte zchladnout.
  3. Všechny ingredience rozmixujte dohladka. Pokud to nejde, přidejte olej nebo vodu, případně třeba mrkvovou šťávu.
  4. Ochutnejte a dolaďte chuť solí, pepřem a citrónem.
 
Svačina | Extra | Grilování | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz