Pikantní nudličky

Pikantní nudličky

Máte chuť na čínu nebo na guláš? Pak potřebujete umět naložit tyhle skvělé sójové nudličky, které vás budou bavit v asijských jídlech stejně jako v české klasice. Doby, kdy sójové maso bylo synonynem nepoživatelné hmoty, jsou dávno pryč. Teď už víme, jak na to!

minut
30
porcí
3

Stejně můžete naložit i sójové plátky. Majoránku někdy nahraďte oregánem a uzenou papriku sladkou. Sójovku si kupte kvalitní, bez chemických aditiv.

Pikantní nudličky


 

Ingredience

extrudované sójové nudličky 200g

bujón v prášku 1 lžíce nebo 1 kostka

sójová omáčka 4 lžíce

sůl 1/4 lžičky

pepř 1/2-1/2 lžičky

lahůdkové droždí 1 lžíce

mletý kmín 1 lžička

uzená paprika 1 lžička

česnekový prášek 1/2 lžičky

cibulový prášek 1/2 lžičky

majoránka 1 lžička

olivový olej 1 lžíce

kukuřičný škrob 1/2 lžičky

Postup

  1. Balení nudliček uvařte podle návodu ve vodě s bujónem. Sceďte, nechte zchladnout a až studené vyždímejte. (Jinak se opaříte!)
  2. Ve kleničce s víčkem smíchejte všechny ostatní ingredience a protřepejte, až se vše propojí. Olízněte, zda je chuť dost výrazná a slaná.
  3. Vyždímané nudličky dejte do misky nebo do krabičky či zipového sáčku a prolijte marinádou. Pořádně promíchejte nebo protřeste.
  4. Nechte alespoň 2 hodiny marinovat, ještě lépe v chladnu přes noc. Ale pokud spěcháte, použijte je rovnou.
  5. Rozpalte nepřilnavou pánev s troškou oleje a nudličky na vysokou teplotu rychle orestujte.
  6. Použijte k zeleninové směsi nebo vnořte do gulášové omáčky.
 

Stejně můžete naložit i sójové plátky. Majoránku někdy nahraďte oregánem a uzenou papriku sladkou. Sójovku si kupte kvalitní, bez chemických aditiv.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz