Pizza s neotřelým šarmem

Pizza s neotřelým šarmem

Zapomeňte na nudné kombinace! Překvapte netradiční kořeněnou chutí a nabušte svou pizzu živinami. Celozrnná placka, pikantní cizrna, voňavý krémový základ a výživné avokádo. Křup křup, mňam mňam.

minut
30
porcí
3

Omáčku i cizrnu si můžete připravit den předem. Zkrátíte tak čas přípravy v den D.

Pizza s neotřelým šarmem


 

Ingredience

VOŇAVÁ OMÁČKA

přírodní kešu 1/2 hrnku, namočené 2 hodiny ve vodě, propláchnuté

voda 1/4 hrnku

lahůdkové droždí 2 lžíce

jablečný ocet 2 lžíce

pažitka 1 lžíce sušené

česnekový prášek, cibulový prášek, sušený kopr 1/2 lžičky každý

sůl 1/2 lžičky

 

KOŘENĚNÁ CIZRNA

cizrna 1 plechovka propláchnutá, okapaná (nebo namočená, uvařená cizrna 250g)

barbeque omáčka 1/3 hrnku

olivový olej 2 lžíce

česnek 1 velký stroužek, propasírovaný

 

KŘUPAVÁ KRUSTA

jemně mletá celozrnná špaldová mouka 3 hrnky

olivový olej 5 lžic

sůl 2 lžičky

sušené droždí 1 sáček

voda 1/2 hrnku

 

OBLOHA

červená cibule 1 hlava nakrájená na půlkolečka

avokádo 1 nakrájené na měsíčky

baby špenát 2 hrsti

Postup

  1. Zadělejte těsto na pizzu: Přesijte do mísy 2 hrnky mouky se solí a droždím, vlijte olej a postupně přidávejte vodu. Vytvořte řídké těsto, které postupně zahušťujte zbylou moukou, aby vzniklo hebké nelepivé těsto. Mísu s těstem zakryjte igelitovým sáčkem a nechte hodinu kynout na teplém místě, ideálně v troubě na 40°.
  2. Připravte kořeněnou cizrnu: V mixéru smíchejte všechny ingredience na kořeněnou marinádu kromě cizrny (!) a v misce ji hotovou přelijte přes osušenou cizrnu. Nechte marinovat.
  3. Dejte do mixéru všechny ingredience na voňavou omáčku a rozmixujte dohladka. Mixér po předchozí marinádě nemusíte vymývat.
  4. Rozkrájejte avokádo a cibuli na měsíčky.
  5. Předehřejte troubu na 230°C. Plech vyložte pečícím papírem.
  6. Vykynuté těsto na pizzu vytvarujte na plech. Potřete ho 1/2 voňavé omáčky, na ni rozsypejte kořeněnou cizrnu a poházejte cibuli. Dejte péct. (15minut)
  7. Upečenou pizzu ihned cik cak přelijte zbytkem voňavé omáčky, ozdobte listy špenátu a avokádem.
 

Omáčku i cizrnu si můžete připravit den předem. Zkrátíte tak čas přípravy v den D.

Svačina | Hlavní jídlo | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz