Plátky na houbách

Plátky na houbách

Jakmile přijde podzim, přeladí se mi chutě na prohřívací a zemitější jídla. Sójové plátky na houbách s bramborovou kaší mi v říjnu a listopadu dělají moc dobře.

minut
30
porcí
4

Pokud nemáte rádi houby kvůli jejich konzistenci jako půlka naší rodiny, zkuste můj fígl. Použijte sušené houby, které nadrtíte v mixéru na prach. Houbová chuť zůstává, žvýkání hub odpadá.

Plátky na houbách


 

Ingredience

extrudované sójové plátky 80g

rostlinný bujón 1 lžíce/kostka

olivový olej 2 lžíce

šalotka 2ks

lesní hříbky či jiné houby dle chuti (buď velký hrnek rozkrájených čerstvých nebo 1/3 hrnku sušených

mletý kmín 1 lžička

bobkový list 2 listy

nové koření 5 kuliček

majoránka 1 lžička

mletý pepř dle chuti

česnek 3 stroužky

tamari 1 lžíce a dále dle chuti

lahůdkové droždí 1 lžíce

škrob 2 lžičky a dále dle potřeby

sůl, je-li třeba (dodat po ochutnání kvůli slanosti sójovky)

Postup

  1. Klidně den předem uvařte dle návodu v zeleninovém bujónu sójové plátky.
  2. Po zchladnutí je pořádně vyždímejte a opečte na oleji dozlatova (na pánvi nebo v troubě).
  3. Oloupejte cibuli a česnek.
  4. Cibuli najemno nasekejte a poduste na rozehřátém oleji.
  5. Přidejte česnek a koření a nechte rozvonět.
  6. Přidejte houby a škrob a zasmahněte.
  7. Vmíchejte lahůdkové droždí a sójovku a zalijte 2 dcl vody. Dobře promíchejte. Přiklopte a vařte do změknutí hub.
  8. Další vodu přidejte dle potřeby.
  9. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte.
  10. Do hotové omáčky položte hotové sójové plátky a opatrně je s omáčkou promíchejte.
 

Pokud nemáte rádi houby kvůli jejich konzistenci jako půlka naší rodiny, zkuste můj fígl. Použijte sušené houby, které nadrtíte v mixéru na prach. Houbová chuť zůstává, žvýkání hub odpadá.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz