Jakmile přijde podzim, přeladí se mi chutě na prohřívací a zemitější jídla. Sójové plátky na houbách s bramborovou kaší mi v říjnu a listopadu dělají moc dobře.
Pokud nemáte rádi houby kvůli jejich konzistenci jako půlka naší rodiny, zkuste můj fígl. Použijte sušené houby, které nadrtíte v mixéru na prach. Houbová chuť zůstává, žvýkání hub odpadá.
Plátky na houbách
Ingredience
extrudované sójové plátky 80g
rostlinný bujón 1 lžíce/kostka
olivový olej 2 lžíce
šalotka 2ks
lesní hříbky či jiné houby dle chuti (buď velký hrnek rozkrájených čerstvých nebo 1/3 hrnku sušených
mletý kmín 1 lžička
bobkový list 2 listy
nové koření 5 kuliček
majoránka 1 lžička
mletý pepř dle chuti
česnek 3 stroužky
tamari 1 lžíce a dále dle chuti
lahůdkové droždí 1 lžíce
škrob 2 lžičky a dále dle potřeby
sůl, je-li třeba (dodat po ochutnání kvůli slanosti sójovky)
Postup
Pokud nemáte rádi houby kvůli jejich konzistenci jako půlka naší rodiny, zkuste můj fígl. Použijte sušené houby, které nadrtíte v mixéru na prach. Houbová chuť zůstává, žvýkání hub odpadá.