Plněné portobello žampióny

Plněné portobello žampióny

Krásné na pohled a lahodné při zakousnutí. Netradiční směs osloví i největší gurmány. A pro toho, kdo nejí houby, naplňte směsí cukety nebo papriky.

minut
40
porcí
4

Naplnit můžete cukety, papriky, rajčata… a místo piniových semínek pro změnu dejte vlašské ořechy.

Plněné portobello žampióny


 

Ingredience

portobello žampióny 4

sušená rajčata v oleji 1 sklenička okapaných

červená paprika 1

koriandr velký trs (nebo petržel pro odpůrce koriandru)

uvařená quinoa 50g

tahini 2 lžíce

piniové ořechy 100g

šťáva z 1 limety

lahůdkové droždí 2 lžíce

sůl 1/2 lžičky

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Dejte žampióny (bez nohou) na plech dnem vzhůru a 15 minut zapečte.
  3. Rozkrájejte koriandr, papriku a sušená rajčata. Uvařte quinou.
  4. Smíchejte všechny ingredience na náplň a ochutnejte, případně dosolte.
  5. Naplňte do žampionů a ještě 10 minut zapečte.
 

Naplnit můžete cukety, papriky, rajčata… a místo piniových semínek pro změnu dejte vlašské ořechy.

Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz