Plněné šátečky

Plněné šátečky

Křupavé, lahodné, rychlé a vždy u všech s nimi uspějete. Ideální k husté zimní polévce jako kompletní večeře, nedělní brunch, oběd s sebou do práce či top jednohubky na party.

minut
30
porcí
12

Zkuste i verzi listové těsto + povidla. Ach!

Plněné šátečky


 

Ingredience

listové těsto 2 roličky vegan těsta, např. Lidl či Billa

tofu 2 bločky (ideálně Lunter má nejvíc vápníku)

sůl 1/2 lžičky

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky

kurkuma 1/4 – 1/2 lžičky

česnekový prášek 1 lžička

cibulový prášek 1 lžička

lahůdkové droždí 1 lžíce

jablečný ocet 1 lžička

pažitka či jiné drobné bylinky 1 lžíce

baby špenát/rukola/jarní cibulka 2 hrsti

 

 

 

Postup

  1. Vyždímejte tofu mačkáním v dlaních.
  2. Rozehřejte troubu na 200°C.
  3. Z listového těsta vykrojte 2×6 koleček o průměru asi 10 cm.
  4. V misce rozmačkejte tofu  vidličkou, ochuťte solí, česnekem, bylinkami, pepřem, kurkumou, octem, česnekovým a cibulovým práškem.
  5. Vmíchejte hrubě sekaný špenát/rukolu/cibulku. Ochutnejte, případně dochuťte solí. Směs vám nyní musí chutnat.
  6. Na každé kolečko dejte 1/12 směsi a stlačte poloviny k sobě, aby vznikl šáteček. Pokud vám náhodou směs zbyde, použijte ji jako pomazánku na chleba.
  7. Vyskládejte na plech na pečící papír.
  8. Každý šáteček potřete rostlinným mlékem.
  9. Upečte do zlatova, 15-20 minut.
 

Zkuste i verzi listové těsto + povidla. Ach!

Hlavní jídlo | Snídaně | Svačina | Pečivo | Velikonoce | Párty a oslavy | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz