Krémové polévky nikdy nezklamou. A tahle má díky pečenému česneku tak plnou chuť, že si ji určitě uděláte několikrát během sychravého a chladného období roku.
minut
30
porcí
4
Podávejte z krutonky z francouzské bagety.
Polévka z pečeného česneku
Ingredience
česnek 5-7 palic
brambory 3 ks
cibule 1 hlava větší
olivový olej dle potřeby
dýňový olej 1 lžíce
zeleninový vývar 500 ml
rostlinná smetana, např. Oatly
lahůdkové droždí 2 lžičky
bílé miso 1 lžička
Tamari 1 lžička
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
sušené polévkové koření 1 lžička
Postup
Podávejte z krutonky z francouzské bagety.
Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru