Polévka z pečeného česneku

Polévka z pečeného česneku

Krémové polévky nikdy nezklamou. A tahle má díky pečenému česneku tak plnou chuť, že si ji určitě uděláte několikrát během sychravého a chladného období roku.

minut
30
porcí
4

Podávejte z krutonky z francouzské bagety.

Polévka z pečeného česneku


 

Ingredience

česnek 5-7 palic

brambory 3 ks

cibule 1 hlava větší

olivový olej dle potřeby

dýňový olej 1 lžíce

zeleninový vývar 500 ml

rostlinná smetana, např. Oatly

lahůdkové droždí 2 lžičky

bílé miso 1 lžička

Tamari 1 lžička

sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

sušené polévkové koření 1 lžička

 

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C.
  2. Každou hlavu česneku podélně rozřízněte (aby se řezem přepůlil každý stroužek). Vyskládejte do zapékací mísy, potřete olivovým olejem, trošku podlijte vodou a upečte dozlatova (asi 25 minut).
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji.
  4. Přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory, polévkové koření a zalijte vývarem i smetanou a vařte do změknutí brambor.
  5. Upečený česnek vyloupejte a přidejte k vývaru s měkkými bramborami.
  6. Vmíchejte miso, Tamari, pepř, lahůdkové droždí, dýňový olej a rozmixujte dohladka.
  7. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
 

Podávejte z krutonky z francouzské bagety.

Polévka | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz