Málokterá polévka je takto lahodná a má tak plnou, kouřovou chuť, v níž je zároveň spousta jemnosti. Dělám ji jen v srpnu, když mám velká zralá rajčata ze zahrady, protože z kupovaných to nemá cenu a už vůbec ne v zimě. Výživovou hodnotu doplňte čočkou, viz Tipy.
Podávejte s naklíčenou a uvařenou černou čočkou pro dodání bílkovin a s rýží nebo s polévkovými drobnými těstovinami.
Polévka z pečených rajčat a paprik
Ingredience
velká zralá voňavá rajčata 10ks
velké zralé červené papriky 4 ks
olivový olej
snítky oregána 10-15
sůl 1 lžička
bobkový list 4-5
nové koření 6 kuliček
celý pepř 6 kuliček
balsamico ocet 1 lžíce
čerstvě mletý pepř 1 lžička
zakysaná smetana vegan 2-3 lžičky (není nutné)
Postup
Podávejte s naklíčenou a uvařenou černou čočkou pro dodání bílkovin a s rýží nebo s polévkovými drobnými těstovinami.