Pistáciové cukroví

Pistáciové cukroví

Pistáciové ořechy v těstě i v krému a navrch bílá čokoláda. Netradiční variace na vánoční stůl.

minut
120
porcí
50

Pistáciové cukroví


 

Ingredience

na asi 50 finálních kousků:

TĚSTO:

jemná hladká špaldová mouka 145g

mleté pistáciové ořechy 80g

třtinový moučkový cukr 60g

vegan máslo 110g (Alsan, Rama kostka…) – chladné, jen lehce povolené

vegan jogurt 2 lžíce

 

KRÉM:

vegan bílá čokoláda (např. Lyra white oat, Linnolat apod.) 60g

vegan smetana ke šlehání (Rama nebo jakákoli ovesná, sójová apod.) 60g

pistáciové máslo 30g

vegan máslo (Alsan, Rama blok apod.) 10g

 

POLEVA:

vegan bílá čokoláda (např. Lyra white oat, Linnolat apod.) 50g

kakaové máslo 1 lžička

sekané pistácie na ozdobu

 

 

Postup

  1. Ze všech surovin vypracujte těsto, zabalte do folie a dejte na několik hodin odležet do lednice.
  2. Později těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše na tenký plát a vykrajujte libovolné tvary.
  3. Pečte na 170°C, cca 7 minut (hlídejte, snadno se přepeče).
  4. Na krém rozpusťte nad vodní lázní čokoládu, zalijte ji teplou smetanou a promíchejte.
  5. Vmíchejte pistáciové máslo a prošlehejte ponorným mixérem.
  6. Na závěr zamixujte máslo.
  7. Dejte na několik hodin pořádně ztuhnout do lednice.
  8. Vždy jeden kousek cukroví ozdobte krémem (sáčkem s malou ostrou špičkou) a přiklopte druhým.
  9. Dejte slepené cukroví vychladit.
  10. Mezitím si připravte polevu: čokoládu rozpusťte nad vodní lázní, přidejte kakaové máslo a vymíchejte do hladka. Nechte zchladnout.
  11. Cukroví máčejte v polevě a posypávejte sekanými pistáciemi.
 
Vánoce | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz