Proteinové wrapy

Proteinové wrapy

Palačinky z čočkové mouky mě moc baví. Tyto jsem nabušila dalšími zdroji proteinu a nabízím vám tak teplé, sytivé jídlo, které se hodí i jako zdroj bílkovin po tréninku.

minut
40
porcí
12

Rýži používám tu, co mi předchozí den zbyde z jiného vaření.

Proteinové wrapy


 

Ingredience

TĚSTO

mouka z červené čočky 400g (na 12 ks)

voda 600 ml

olivový olej 1 lžíce

sůl 1/2 lžičky

NÁPLŇ

červená cibule 2 ks

česnek 4 stroužky

garam masala 2 lžíce

čili v oleji 1/2 lžičky

rajský protlak 1 tuba 200g

lahůdkové droždí 2 lžíce

rostlinná zakysaná smetana 2 lžíce

cizrna 400g vařené

tmavá rýže 400g vařené

avokádo

 

Postup

  1. V mixéru smíchejte vše na těsto a vyšlehejte do pěny. Nechte půl hodiny stát. Poté pečte tenké palačinky. Ihned je přiklápějte poklopem, aby zůstávaly v teple a vlhku, jinak vyschnou, budou křupat a špatně se do nich balí náplň.
  2. Dejte odkapat cizrnu. (aquafábu si můžete schovat na pečení dobrot)
  3. Na pánvi rozehřejte olej a poduste rozkrájenou cibuli, česnek a koření.
  4. Vmíchejte rajský protlak, smetanu a čili v oleji. Prohřejte.
  5. Vsypte odkapanou cizrnu, uvařenou rýži a lahůdkové droždí.
  6. Ochutnejte a dosolte či dále dochuťte.
  7. Na každou palačinku nandejte 2 plné lžíce směsi, plátek avokáda, případně koriandr aj. Zabalte jako tortillu.
  8. Můžete servírovat se smetanovým dipem (vege smetana, sůl, pepř, česnek, bylinky, lahůdkové droždí, citrón)
 

Rýži používám tu, co mi předchozí den zbyde z jiného vaření.

Hlavní jídlo | Snídaně | Svačina | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz