Recepty
PumPum Burritos

PumPum Burritos

Prohřejí každým soustem a překvapí svou krémovostí. Jsou doslova naPUMpované chutěmi a živinami. Skrývají pečenou máslovou dýni, která mě v jídlech víc a víc baví. K ní celozrnná rýže, fazole a avokádo a máte luxusní podzimně zimní oběd i potréninkové jídlo plné bílkovin.

Recepty
minut
40
porcí
4

Pokud se úplně vyhýbáte sóje, zvolte kokosovou zakysanou smetanu (skvělá je Planton z Lidlu). Veganský sýr doporučuji na bázi mandlí či kešu, jinak jíte jen tuk. A tortily si můžete vyrobit domácí z kukuřičné mouky masa harina.

PumPum Burritos


 

Ingredience

kukuřično-pšeničné tortilly 8ks (1 balení)
máslová dýně 1 malá nebo 1/2 velké
olivový olej pár lžic
cibule 2-3
česnek 2-3 propasírované stroužky
červená paprika 1ks
sůl 1lžč
neloupaná rýže 1/2 hrnku
červené fazole v plechovce nebo 250g máčených, vařených
vegan strouhaný sýr 200g
mexické koření 1 lžíce
(nebo:
mletý kmín 2lžč
pepř dle chuti
oregáno 1lžč
čili dle chuti)

Ozdoba:
avokádo
vegan zakysaná smetana se stroužkem česneku a solí
baby špenát
ledový salát

 

 

Postup

  1. Předehřejte troubu. Oloupejte dýni a nakrájejte ji na kostičky. Dejte do zapékací mísy. Zakápněte olejem, posolte, opepřete. Zapečte doměkka. Podle velikosti kostek to bude trvat 25-40 minut.
  2. Uvařte rýži doměkka podle návodu.
  3. Rozkrájejte cibuli na malé kousky, propasírujte česnek, rozkrájejte papriku, nastrouhejte sýr.
  4. Na velké pánvi poduste na oleji cibuli, přidejte česnek a koření, po chvíli papriku.
  5. Vmíchejte okapané fazole a rýži a chvíli prohřívejte.
  6. Vypněte plotýnku. Vmíchejte upečenou dýni a lehce ji zmáčkněte šťouchadlem.
  7. Přidejte sýr. Ochutnejte a dochuťte.
  8. V misce smíchejte zakysanou smetanu s česnekem a troškou soli.
  9. Nakrájejte trochu ledového salátu. Rozkrojte avokádo na polovinu, vypeckujte a každou polovinu rozkrájejte na tenké plátky.
  10. Nahřejte vždy 1 tortillu na ploché pánvi, aby zvláčněla a ihned ji naplňte směsí. Dozdobte avokádem, smetanou a zelenými listy.
  11. Pevně stočte. Můžete dát krátce zapéct pod gril.
 

Pokud se úplně vyhýbáte sóje, zvolte kokosovou zakysanou smetanu (skvělá je Planton z Lidlu). Veganský sýr doporučuji na bázi mandlí či kešu, jinak jíte jen tuk. A tortily si můžete vyrobit domácí z kukuřičné mouky masa harina.

Hlavní jídlo | Párty a oslavy | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz