Prohřejí každým soustem a překvapí svou krémovostí. Jsou doslova naPUMpované chutěmi a živinami. Skrývají pečenou máslovou dýni, která mě v jídlech víc a víc baví. K ní celozrnná rýže, fazole a avokádo a máte luxusní podzimně zimní oběd i potréninkové jídlo plné bílkovin.
Pokud se úplně vyhýbáte sóje, zvolte kokosovou zakysanou smetanu (skvělá je Planton z Lidlu). Veganský sýr doporučuji na bázi mandlí či kešu, jinak jíte jen tuk. A tortily si můžete vyrobit domácí z kukuřičné mouky masa harina.
PumPum Burritos
Ingredience
kukuřično-pšeničné tortilly 8ks (1 balení)
máslová dýně 1 malá nebo 1/2 velké
olivový olej pár lžic
cibule 2-3
česnek 2-3 propasírované stroužky
červená paprika 1ks
sůl 1lžč
neloupaná rýže 1/2 hrnku
červené fazole v plechovce nebo 250g máčených, vařených
vegan strouhaný sýr 200g
mexické koření 1 lžíce
(nebo:
mletý kmín 2lžč
pepř dle chuti
oregáno 1lžč
čili dle chuti)
Ozdoba:
avokádo
vegan zakysaná smetana se stroužkem česneku a solí
baby špenát
ledový salát
Postup
Pokud se úplně vyhýbáte sóje, zvolte kokosovou zakysanou smetanu (skvělá je Planton z Lidlu). Veganský sýr doporučuji na bázi mandlí či kešu, jinak jíte jen tuk. A tortily si můžete vyrobit domácí z kukuřičné mouky masa harina.