Raw pařížský dort

Raw pařížský dort

Je něco lepšího než raw čokoládový dort s shotem espressa, který chutná jako pařížská šlehačka?! … Povzbudí, úžasně chutná, má v sobě hodně bílkovin, ale pozor, také tuků z ořechů. Můžete ho mít v mrazáku a každý den kousek odkrojit a zdravě mlsat.

minut
20
porcí
12

Nechte v mrazáku a ukrojte si vždy jen tolik, co sníte. Jde to ztuha a jen velkým nožem, opatrně. Zbytek ihned opět dejte do mrazáku. Svou porci nechte 10 minut při pokojové teplotě povolit a můžete mlsat.

Raw pařížský dort


 

Ingredience

KRUSTA

raw mandle 160g

datle 170g

raw kakao 18g

 

NÁPLŇ

kokosový olej 180g

javorový sirup 160ml

kokosové mléko v plechovce

espresso 80ml

raw kakao 36g

kešu 420g

vanilkový extrakt 1 lžička

sůl špetka

 

 

Postup

  1. Den předem namočte kešu ořechy do vody.
  2. V den D uvařte silné espresso a dejte ho vychladnout.
  3. Malou dortovou formu vymstěte kokosovým olejem.
  4. Rozkrájejte datle na menší kousky.
  5. Dejte je do mixéru společně s mandlemi a kakaem a zprocesujte do lepivé hmoty. Pokud je hmota drobivá, přidejte lžíci kokosového oleje.
  6. Natlačte hmotu do formy a dejte zmrazit.
  7. Sceďte kešu a nechte je okapat. Protřepejte plechovku s kokosovým mlékem.
  8. Dejte do mixéru všechny ingredience na náplň a minutu mixujte dohladka.
  9. Nalijte na krustu a několikrát pusťte formu proti kuchyňské desce, aby vyšly bublinky.
  10. Dejte zmrazit na nejméně 6 hodin.
  11. Budete-li servírovat najednou, vyndejte půl hodiny předem z mrazáku do lednice, poté odejměte formu a rozkrájejte.
 

Nechte v mrazáku a ukrojte si vždy jen tolik, co sníte. Jde to ztuha a jen velkým nožem, opatrně. Zbytek ihned opět dejte do mrazáku. Svou porci nechte 10 minut při pokojové teplotě povolit a můžete mlsat.

Svačina | Dezert | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru | Raw
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz