Raw perníkové koule

Raw perníkové koule

Nejlepší raw cukroví, jaké jsem kdy objevila! Datle, kešu a vločky s perníkovým kořením uvnitř a neuvěřitelná poleva zvenku, která božsky křupne, když se zakousnete. Jí se dobře vychlazené z lednice a jsou tím nejlepším symbolem zdravých Vánoc.

minut
30
porcí
8-20

Raw perníkové koule


 

Ingredience

KOULE

jemné vločky 3/4 hrnku (ovesné, pohankové nebo jiné bezlepkové)

kešu ořechy 3/4 hrnku

perníkové koření 1/2 lžičky

sůl špetka

datle sušené, šťavnaté (nebo hodinu namočené ve vodě) 3/4 hrnku

 

POLEVA

kokosový olej 2 lžíce

javorový sirup 2 lžíce

vanilková zrníčka 1/2 lžičky

Postup

  1. Předem namočte datle, pokud máte tuhé a suché. Osušte a nakrájejte na malé kousky.
  2. V sekáčku rozsekejte nadrobno vločky, kešu, perníkové koření a sůl.
  3. Přidejte rozkrájené datle a sekejte společně, aby vznikla lepivá hmota. Z ní vykoulejte koule libovolné velikosti, pomůže vám, když si lehce navlhčíte ruce.
  4. Koule rozložte na talíř a dejte do mrazáku alespoň na 20 minut, aby komplet promrzly.
  5. Mezitím si připravte polevu: rozpusťte kokosový olej s javorovým sirupem a vanilkou a snažte se, aby směs byla pouze vlažná.
  6. Zmrzlé koule postupně obalujte polevou, pracujte rychle a ihned je vložte zpět na chvilku do mrazáku. Opakujte 3x.
  7. Pro výraznější vůni můžete po posledním přelivu posypat perníkovým kořením a kokosovým cukrem.
  8. Skladujte v lednici nebo v mrazáku, podávejte studené.
 
Dezert | Vánoce | Bez lepku | Bez sóji | Bez rafinovaného cukru | Raw
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz