Rawtella

Rawtella

Na originální Nutelle jsem byla v dětství závislá. Kdo nebyl, že? Chutná mi pořád. Ale už jsem velká holka a vím, že je pro moje tělo vyloženě škodlivá (ztužené tuky, mraky cukru…). a prostě ji nejím. Vytunit zdravou domácí verzi nebylo těžké a vyrábět ji je velmi snadné. Je bez cukru, ale mlsat úplně neomezeně stejně nedoporučuju – je to kalorická bomba kvůli poctivé porci ořechů, z nichž se ze 3/4 skládá.

minut
15
porcí
1 velká sklenice (asi 450g)

Zkuste příště s jiným druhem ořechů.

Rawtella


 

Ingredience

lískové ořechy loupané, nesolené 3 hrnky

tabulka 65-70% černé čokolády

vanilkový extrakt 1 lžička

(kokosový cukr 2 lžíce, doporučuji vynechat)

Postup

  1. V silném mixéru rozmixujte na máslo ořechy.
  2. Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni.
  3. K ořechovému máslu vlijte čokoládu a vanilkový extrakt.
  4. Přendejte do uzavíratelné sklenice.
 

Zkuste příště s jiným druhem ořechů.

Snídaně | Dezert | Pomazánka | Bez rafinovaného cukru | Raw | Bez lepku | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz