Úžasná nadýchaná voňavá a chutěmi prosycená pomazánka. Skvělá na toustu nebo domácích bagetkách, navíc díky obsahu tofu a kešu plná bílkovin a dalších živin. Skvělá i pro děti v období růstu, či po tréninku.
Místo sušených rajčat zkuste olivy a místo slunečnicových píniová semínka.
“Ricottová” se sušenými rajčaty
Ingredience
tofu dvě kostky (360g) ideálně Lunter tofu (hodně vápníku a bílkovin, z Evropy, bez GMO)
přírodní kešu ořechy 120g
česnek 3 stroužky
citrónová šťáva z 1 citrónu
jablečný ocet 1 lžíce
česnekový prášek 2 lžičky
cibulový prášek 2 lžičky
sůl 1 lžička (plus dále dle chuti)
čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky či více
olivový olej 2 lžíce
sušená rajčata naložená v oleji 10 ks
čili papričky sekané v oleji (Lidl) 1 lžička
lahůdkové droždí 1 lžíce
čerstvá bazalka velká hrst nebo čerstvé oregáno (nebo obojí, i když se to prý míchat nemá…)
slunečnicová semínka 2 hrsti
Postup
Místo sušených rajčat zkuste olivy a místo slunečnicových píniová semínka.