“Ricottová” se sušenými rajčaty

“Ricottová” se sušenými rajčaty

Úžasná nadýchaná voňavá a chutěmi prosycená pomazánka. Skvělá na toustu nebo domácích bagetkách, navíc díky obsahu tofu a kešu plná bílkovin a dalších živin. Skvělá i pro děti v období růstu, či po tréninku.

minut
10
porcí
6

Místo sušených rajčat zkuste olivy a místo slunečnicových píniová semínka.

“Ricottová” se sušenými rajčaty


 

Ingredience

tofu dvě kostky (360g) ideálně Lunter tofu (hodně vápníku a bílkovin, z Evropy, bez GMO)

přírodní kešu ořechy 120g

česnek 3 stroužky

citrónová šťáva z 1 citrónu

jablečný ocet 1 lžíce

česnekový prášek 2 lžičky

cibulový prášek 2 lžičky

sůl 1 lžička (plus dále dle chuti)

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky či více

olivový olej 2 lžíce

sušená rajčata naložená v oleji 10 ks

čili papričky sekané v oleji (Lidl) 1 lžička

lahůdkové droždí 1 lžíce

čerstvá bazalka velká hrst nebo čerstvé oregáno (nebo obojí, i když se to prý míchat nemá…)

slunečnicová semínka 2 hrsti

 

Postup

  1. 15 minut předem přelijte kešu ořechy vroucí vodou a nechte je změknout. Pokud máte čas, namočte je den předem do studené vody.
  2. Tofu vybalte a rukama vymačkejte vodu a rozdrobte.
  3. Oloupejte a prolisujte česnek.
  4. Vymačkejte citrón.
  5. Nasekejte bylinky a rajčata najemno.
  6. Dejte do mixéru okapané kešu, vyždímané tofu, půlku citrónové šťávy, ocet, sůl, pepř, česnek, olej, lahůdkové droždí a čili. Promixujte dohladka.
  7. Ochutnejte. Přidejte citrón, sůl a pepř, je-li třeba.
  8. Přendejte do misky a s citem vmíchejte bylinky, sušená rajčata a slunečnicová semínka (nejlépe lehce opražená).
  9. Nechte hodinu v lednici, aby se propojily chutě.
 

Místo sušených rajčat zkuste olivy a místo slunečnicových píniová semínka.

Snídaně | Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz