Další jídlo, co mi vždy, když je přede mnou na talíři, přijde jako moje úplně nejoblíbenější. Jenže pak ho hned druhý den vystřídá jiné 🙂 Tohle krémové rizoto se zelenou zeleninou má úžasný italský šmrnc, a když to nikomu neřeknete, rozhodně nepozná, že je vegan. Chutná totiž božsky sýrově!
Recept bude skvěle fungovat s jakoukoli zeleninou. Rajčata, řepa, cukety, chřest, kukuřice… A jako třešnička na dortu jsou božská sušená rajčata.
Risotto cremoso verde
Ingredience
makadamové ořechy nebo buráky 60g
červená cibule
česnek 2 stroužky
čerstvé bylinky 3 lžíce
zelené fazolky 100g
brokolice 100g
hrášek 100g (mražený)
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
olivový olej 2 lžíce
lahůdkové droždí 3 lžíce
bílé víno 1 dcl
bujón 900 ml
rýže na rizoto (Arborio) 225 g
vegan máslo 2 lžíce
citrónová kůra z 1/2 citrónu nebo 1/2 lžičky sušené
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup
Recept bude skvěle fungovat s jakoukoli zeleninou. Rajčata, řepa, cukety, chřest, kukuřice… A jako třešnička na dortu jsou božská sušená rajčata.