Rizoto z červené rýže

Rizoto z červené rýže

Náš objev v Bhútánu – červená rýže. Určitě ji zkuste, dá se objednat na internetu. Toto rizoto je rychlovka a můžete ho udělat na mnoho variací.

minut
45
porcí
4

Použijte jakoukoli oblíbenou zeleninu a případně

Rizoto z červené rýže


 

Ingredience

červená rýže 1 hrnek

cibule 1

česnek 3 stroužky

pórek zelená část 15 cm

máslová dýně 1/2 hrnku kosiček

mrkev 1

paprika červená 1/2

mražený hrášek 1/2 hrnku

mražená kukuřice 1/2 hrnku

italské bylinky sušené 1 lžíce

sůl 1 lžička

čerstvě mletý pepř 1/2 lžičky

olivový olej 2 lžíce

semínka dle chuti

čerstvé bylinky (kopr, bazalka, koriandr…) 3 lžíce

jarní cibulka 2

Postup

  1. Propláchněte rýži a uvařte ji na skus.
  2. Rozkrájejte zeleninu na malé kostičky.
  3. Rozehřejte olej na velké pánvi, poduste cibuli se semínky, přidejte česnek a sůl, pepř a sušené bylinky, později mrkev, dýni, pórek a papriku a nechte změknout.
  4. Vmíchejte hrášek, kukuřici a jarní cibulku. Prohřejte.
  5. Přidejte uvařenou rýži, promíchejte a ochutnejte. Případně dosolte, dopepřete.
  6. Posypejte čerstvými bylinkami.
 

Použijte jakoukoli oblíbenou zeleninu a případně

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz