Roti placky

Roti placky

V indické či thajské restauraci je naprosto milujeme ke kari omáčkám. Jsou mastné a plné mouky, ale k asijským jídlům božské. Jíte-li rukama, pomáhají vám nabírat omáčku. Na fotce je verze z celozrnné mouky, ale co si budeme povídat – z bílé jsou lepší (ach jo). Jsou snadné a máte je opravdu rychle.

minut
20
porcí
8

Čím víc oleje, tím víc se podobají langošům…

Roti placky


 

Ingredience

TĚSTO

mouka 3 hrnky (+- 1 z toho celozrnné)
voda 1 hrnek
olivový olej 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
kypřící prášek 1 lžička
česnekový prášek 1 lžička

NA SMAŽENÍ
olivový olej 8 lžic
česnek 3 stroužky
sůl 1/4 lžičky

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience na těsto a máte-li čas, nechte ho 30 minut odpočinout v lednici.
  2. Smíchejte si na potírání olivový olej, sůl a prolisovaný česnek.
  3. Rozdělte na 8 dílů a z každého vyválejte co největší tenkou placku.
  4. Rozehřejte pánev na střední stupeň a potřete ji česnekovým olivovým olejem.
  5. Na olej položte 1 placku a minutku ji smažte, až se vytvoří velké bubliny.
  6. Než ji otočíte, potřete ji opět česnekovým olejem.
  7. Otočte a smažte chvilku z druhé strany, můžete ji lehce přitlačit k pánvi.
  8. Postupně osmažte všechny placky a podávejte ještě teplé.
 

Čím víc oleje, tím víc se podobají langošům…

Pečivo | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz