Rozmarýnová limča

Rozmarýnová limča

Bez domácí limči léto jako by nebylo! Rozmarýn je moje top příchuť, ale v tomto receptu vám zafunguje i tymián (taky pecka!), máta, bazalka, oregáno, levandule, bezinka aj. Svařte si ji do zásoby, namrazte led, nakupte limety a citróny a pár dní máte o pitný režim postaráno.

minut
5
porcí
15-20

Zkuste i exotické bylinky a najděte si svého favorita.

Rozmarýnová limča


 

Ingredience

SIRUP

rozmarýn, čerstvě utržený, 10 snítek dlouhých jako prst

med 200g (pokud nemáte med od zodpovědného včelaře, nahraďte třtinovým cukrem)

voda 250 ml

 

LIMČA

citrón 

led

minerálka

Postup

  1. Rozmarýn opláchněte pod proudem vody, vložte s odměřenou vodou a medem do kastrůlku a přiveďte k varu. Promíchejte, aby se med rozpustil a vypněte.
  2. Nechte louhovat do zchladnutí.
  3. Skladujte v lednici klidně několik dní.
  4. Až budete chtít servírovat limonády, dejte do každé sklenice půl centimetru sirupu a šťávu z poloviny citrónu. Přidejte pár kostek ledu a sklenici doplňte vychlazenou minerálkou. Množství sirupu vychytejte dle jeho síly a vašich preferencí. Lépe méně kvůli medu a osvěžujícímu efektu.
 

Zkuste i exotické bylinky a najděte si svého favorita.

Extra | Párty a oslavy | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz