Rukolová

Rukolová

Další z hitů a stálic. Lehce štiplavá chuť rukoly jí dodává říz, citrón vytváří potřebný protipól nasládlým kešu a lahůdkové droždí se stará o sýrovou chuť. Vitamíny, antioxidanty a bílkoviny zaručeny a vy máte velmi zdravou svačinu i vhodné potréninkové jídlo.

minut
10
porcí
4

Vyměňte para ořechy za kešu. Mně to někdy chutná dokonce víc. A nic nezkazíte ani vlašskými…

Rukolová


 

Ingredience

kešu ořechy 1,5 hrnku

lahůdkové droždí 1/4 hrnku

česnek 1 stroužek

rukola 3 hrnky (120g)

panenský olivový olej 1/4 hrnku

citrónová šťáva z jednoho citrónu

sůl 1/2 lžičky

čerstvě mletý pepř 1/4 lžičky

čili

Postup

  1. Kešu ořechy, lahůdkové droždí, sůl, pepř a česnek dejte do sekáčku a rozsekejte nahrubo (nebo někdy najemno, záleží, jakou konzistenci pro pomazánku chcete).
  2. Tyčovým mixérem rozmixujte na kaši rukolu s olejem a polovinou citrónové šťávy.
  3. V misce smíchejte ořechy s rukolou a ochutnejte. Je-li třeba, přidejte další citrónovou šťávu, sůl, pepř a případně nadrcené čili papričky. Vylaďte si chuť podle sebe, udělejte ji však dostatečně pikantní, patří to k pomazánce.
 

Vyměňte para ořechy za kešu. Mně to někdy chutná dokonce víc. A nic nezkazíte ani vlašskými…

Snídaně | Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez rafinovaného cukru | Raw | Bez lepku | Bez sóji
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz