Možná jsem z něj tak odpálená, že je to vzácnost omezená na pár týdnů v létě. Ale věřte mi, že tohle těsto v kombinaci s čerstvým rybízem je něco neuvěřitelného. Já ho vždy vychladím v lednici. Kombinace kyselého rybízu ve studených soustech je úžasně osvěžující. V mandlích nechte pár větších kousků, které vám při skousnutí božsky křupnou. Stejně jako bude lahodně křupat žmolenka z kokosového oleje. Letos ho nepropásněte!
Určitě bude skvělá třeba kombinace jahody-rebarbora, angrešt, meruňky apod.
Pokud chcete žmolenku sypkou a ne křupavou, dejte mouky 160g, kokosáku a cukru 80g
Rybízová symfonie
Ingredience
TĚSTO (na plech)
povolený kokosový olej 100 g
řepkový olej 50g
třtinový cukr 130g
sůl špetka
mleté mandle 100g (sem tam hrubší kousky vítány)
sójová mouka 50g
špaldová mouka 100g
pohanková mouka 100g (nebo třeba ječná nebo pšeničná)
prášek do pečiva 1 sáček
vanilkový cukr 1 sáček
rostlinný jogurt 7 plných lžic a více dle potřeby (nebo část nahradit rostlinným mlékem)
ŽMOLENKA
tuhý kokosový olej z lednice 80g
mouka 100g
třtinový nebo kokosový cukr 80g (žmolenka bude tmavá podle barvy cukru)
RYBÍZ velká mísa
Postup
Určitě bude skvělá třeba kombinace jahody-rebarbora, angrešt, meruňky apod.
Pokud chcete žmolenku sypkou a ne křupavou, dejte mouky 160g, kokosáku a cukru 80g