Recept na skvělou veganskou sekanou jsem hledala několik let. Nechtěla jsem ze sóji ani z hrachového “mletého masa”, ani z lepku v prášku, který se často používá. A ani z čočky. Voilá! Vytunila jsem úplně úžasnou variaci, kterou musíte zkusit. Užijte si jí stejně dobře v podobě burgerů, viz tipy
Směs je skvělá i na burgery. Jen nahraďte majoránku oregánem a přidejte půlku pečené řepy. Možná i špetku chilli a grilovacího koření.
Sekaná
Ingredience
bulgur 350g (sušený)
žampióny 250g
vlašské ořechy 100g
tempeh marinovaný 200g
plechovka červených fazolí
červená cibule velká
česnek 8 stroužků
majoránka 3 lžičky sušené
sůl, čerstvě mletý pepř
česnekový prášek 1 lžička
cibulový prášek 2 lžičky
mletý kmín 1 lžička
Tamari 5 lžic a více
Shiitake pesto Živina 4 lžíce
lahůdkové droždí 1 lžíce
olivový olej dle potřeby
Postup
Směs je skvělá i na burgery. Jen nahraďte majoránku oregánem a přidejte půlku pečené řepy. Možná i špetku chilli a grilovacího koření.