Vlastně to snad ani není recept. Je to “jen” grilovaná zelenina s tofu a polentou. Ale ten efekt! Na talíři nás baví a jsou ozdobou každého grilování i letního oběda. A těch pár minut navíc, které věnujete napichování na vidlice, za to stojí. Protože jíme i očima, ne?
Zeleninu vybírejte podle svých preferencí, ale držte pestrost barev. Na podzimní špízy zkuste různé dýně, pastiňák, celer, mrkev apod. Na letní můžete zvolit ještě i kukuřici. Pokud chcete víc bílkovin, přidejte tofu nebo tempeh.
Easy peasy špízy
Ingredience
dýně máslová 2dcl hrnek kostek
červená řepa hrnek kostek
brambory 3 -4 ks
cibule červená 3-4 ks
cuketa hrnek kostek
paprika červená 1 ks
cherry rajčátka 15-20
tofu 1-2 bločky
polenta 60g
zakysaná smetana vegan 1 kelímek
(Dr.Oetker např.)
česnek 2 stroužky propasírované
olivový olej
sůl
pepř
grilovací koření
Postup
Zeleninu vybírejte podle svých preferencí, ale držte pestrost barev. Na podzimní špízy zkuste různé dýně, pastiňák, celer, mrkev apod. Na letní můžete zvolit ještě i kukuřici. Pokud chcete víc bílkovin, přidejte tofu nebo tempeh.