Slané listové šátečky

Slané listové šátečky

Křupavé těsto s gejzírem chutí uvnitř. Prohřeje vás v chladných dnech nebo se stane rychlým studeným obědem do práce. Když vám z předchozího dne zbyde rýže, quinoa nebo čočka, zapečte je do směsi. Hrajte si s druhy koření a bylinek a navrch zkuste třeba dip z vegan zakysané smetany a česneku.

minut
40
porcí
6

Chutnají i studené nebo je druhý den rychle ohřejte v troubě či na toustovači.

Slané listové šátečky


 

Ingredience

veganské listové těsto 2 pláty (např.Lidl, Rohlík apod.)
brambory 250g na kostičky (3 normální brambory)
máslová dýně velká hrst na kostičky
malá bílá cibule drobně nakrájená
česnek 2 stroužky propasírované
pórek 1/3 rozkrájený na kolečka
pepř
mletý kmín
čili
uzená paprika
sůl
červená paprika 1/2 nakrájená
žlutá paprika 1/2 nakrájená
bílé fazole 1 plechovka nebo nebo máčené, vařené (250g hotových)
zelená cibulka nakrájená
vegan zakysaná smetana (např.Dr.Oetker)
stroužek čerstvého česneku, propasírovaný
bylinky dle chuti
vegan máslo 1 lžíce

Postup

  1. uvařte skoro do měkka brambory a dýni, sceďte
  2. na oleji poduste cibuli, česnek, pórek a koření
  3. vmíchejte papriky, poduste do křupava
  4. přidejte fazole, na pánvi je rozmáčkněte šťouchadlem
  5. vmíchejte uvařené brambory a dýni, trochu je na pánvi rozmáčkněte šťouchadlem, nechte strukturu
  6. dochuťte kořením, bylinkami a vegan máslem
  7. listové těsto rozkrájejte na preferované tvary, naplňte a upečte dozlatova. Podávejte se salátem, případně jakoukoli salsou.
 

Chutnají i studené nebo je druhý den rychle ohřejte v troubě či na toustovači.

Hlavní jídlo | Svačina | Párty a oslavy | Bez rafinovaného cukru | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz