Křupavé těsto s gejzírem chutí uvnitř. Prohřeje vás v chladných dnech nebo se stane rychlým studeným obědem do práce. Když vám z předchozího dne zbyde rýže, quinoa nebo čočka, zapečte je do směsi. Hrajte si s druhy koření a bylinek a navrch zkuste třeba dip z vegan zakysané smetany a česneku.
Chutnají i studené nebo je druhý den rychle ohřejte v troubě či na toustovači.
Slané listové šátečky
Ingredience
veganské listové těsto 2 pláty (např.Lidl, Rohlík apod.)
brambory 250g na kostičky (3 normální brambory)
máslová dýně velká hrst na kostičky
malá bílá cibule drobně nakrájená
česnek 2 stroužky propasírované
pórek 1/3 rozkrájený na kolečka
pepř
mletý kmín
čili
uzená paprika
sůl
červená paprika 1/2 nakrájená
žlutá paprika 1/2 nakrájená
bílé fazole 1 plechovka nebo nebo máčené, vařené (250g hotových)
zelená cibulka nakrájená
vegan zakysaná smetana (např.Dr.Oetker)
stroužek čerstvého česneku, propasírovaný
bylinky dle chuti
vegan máslo 1 lžíce
Postup
Chutnají i studené nebo je druhý den rychle ohřejte v troubě či na toustovači.