Schnitzel de calabaza

Schnitzel de calabaza

A zase ta máslová dýně! Předstírá řízek a překvapí zajímavou jemnou chutí. (Samozřejmě jí vydatně pomáhá křupavá osmažená bylinková strouhanka.) Dobrá je i studená a kromě bramborové kaše ji skvěle doprovodí kopa salátu.

minut
30
porcí

Stejně můžete obalit cuketu, patizón, celer, žampióny, květák apod. Vždy získáte jinou chuť. Dýně vás ale rozhodně překvapí.

Schnitzel de calabaza


 

Ingredience

máslová dýně
strouhanka (doporučuji kukuřičnou, je bezlepková a skvělá) 200g
sůl 1,5 lžičky
pepř lžička
směs koření Italské bylinky 1 lžíce
(nebo oregáno, tymián, bazalka, rozmarýn, česnek)
lahůdkové droždí 1 lžíce
cizrnová mouka 10 lžic – nahrazuje vejce
(nebo Hraška na obalování)
jakékoli rostlinné mléko bez cukru (event. voda)
pšeničná mouka 3 lžíce
koření sladká paprika 1 lžička (nebo grilovací…)
olej na smažení

 

Postup

  1. Rozhodněte se, kolik dýňových řízků o tloušťce cca 0,5 – 1cm potřebujete rozkrájet, abyste měli pro všechny. Uřízněte příslušný kus dýně (krájejte od od vrchní šťopky (je naděje, že tam vůbec nebudou semínka), případná semínka vydlabejte, oloupejte a rozkrájejte na kolečka.
  2. Smíchejte v misce obě mouky a přidávejte mléko tak, aby vzniklo husté těstíčko. Ochuťte 1/2 lžičky soli, paprikou, pepřem.
  3. V jiné misce smíchejte strouhanku s lahůdkovým droždím, lžičkou soli, bylinkami a pepřem.
  4. Každé kolečko dýně obalte těstíčkem a poté ve strouhance.
  5. Osmažte na rozpáleném oleji nebo ve friťáku, event. pečte v troubě. Měkkost dýně ověřte vidličkou.
  6. Podávejte s pečenými bramborami, kaší či salátem nebo i na chlebu. A výjimečně si dopřejte i kečup 🙂
 

Stejně můžete obalit cuketu, patizón, celer, žampióny, květák apod. Vždy získáte jinou chuť. Dýně vás ale rozhodně překvapí.

Hlavní jídlo | Vánoce | Grilování | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz