A zase ta máslová dýně! Předstírá řízek a překvapí zajímavou jemnou chutí. (Samozřejmě jí vydatně pomáhá křupavá osmažená bylinková strouhanka.) Dobrá je i studená a kromě bramborové kaše ji skvěle doprovodí kopa salátu.
Stejně můžete obalit cuketu, patizón, celer, žampióny, květák apod. Vždy získáte jinou chuť. Dýně vás ale rozhodně překvapí.
Schnitzel de calabaza
Ingredience
máslová dýně
strouhanka (doporučuji kukuřičnou, je bezlepková a skvělá) 200g
sůl 1,5 lžičky
pepř lžička
směs koření Italské bylinky 1 lžíce
(nebo oregáno, tymián, bazalka, rozmarýn, česnek)
lahůdkové droždí 1 lžíce
cizrnová mouka 10 lžic – nahrazuje vejce
(nebo Hraška na obalování)
jakékoli rostlinné mléko bez cukru (event. voda)
pšeničná mouka 3 lžíce
koření sladká paprika 1 lžička (nebo grilovací…)
olej na smažení
Postup
Stejně můžete obalit cuketu, patizón, celer, žampióny, květák apod. Vždy získáte jinou chuť. Dýně vás ale rozhodně překvapí.