Špenátové kari s bramborami

Špenátové kari s bramborami

Easy peasy variace na kari. Je hotová raz dva a mnou navrhované brambory můžete vyměnit za těstoviny. V zimě nejlepší prohřívací večeře, když umíráte hlady, chcete pořádné jídlo a nemáte čas vyvařovat.

minut
20
porcí
4

Listový špenát je hezčí. Pokud máte jen “špenátový protlak”, použijte ho taky, ale celá omáčka bude komplet zelená.

Špenátové kari s bramborami


 

Ingredience

cibule 1ks

česnek 4 stroužky

zázvor 2 cm

citrónová tráva 1/2 lžičky drcené

kurkuma 1/4 lžičky

čerstvě mletý pepř 1 lžička

kari pasta 1 lžíce

sůl 1 lžička a dále podle chuti

kokosové mléko 1 plechovka

listový špenát mražený 400g

brambory 800 g

kokosový olej 1 lžíce

Postup

  1. Rozehřejte olej ve větším hrnci.
  2. Rozkrájejte cibuli, prolisujte česnek, nastrouhejte zázvor.
  3. Na oleji osmahněte kari pastu, česnek, cibuli, zázvor, kurkumu, citrónovou trávu, sůl a pepř.
  4. Mezitím rozkrájejte na kostky brambory. Čím víc spěcháte, tím menší, dřív se uvaří.
  5. Vlijte kokosové mléko, dobře promíchejte a povařte 10-15 minut do změknutí brambor.
  6. Do vroucího kari vmíchejte špenát a prohřejte.
  7. Podávejte s roti plackami (recept zde na webu)
 

Listový špenát je hezčí. Pokud máte jen “špenátový protlak”, použijte ho taky, ale celá omáčka bude komplet zelená.

Hlavní jídlo | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz