Středomořská

Středomořská

Olivový olej, bazalka, slunečnicová semínka, sušená rajčata a z nich sálající slunce. Výrazná pomazánka, kterou můžete použít i jako pesto na těstoviny nebo ji mlsat k italským slaným tyčinkám či ji po Řecku zapéct do lilku.

minut
10
porcí
4

Zkuste místo slunečnice píniová semínka. Bude to skvělé, jen 5x dražší 🙂 Pokud netrváte na raw variantě, předem semínka opražte na oleji. Pokud naopak chcete víc živin pro raw verzi, nechte slunečnici naklíčit.

Středomořská


 

Ingredience

sušená rajčata v oleji 1/2 skleničky

slunečnicová semínka dvě hrsti

olivový olej 2 lžíce

bazalka velká hrst lístků

lahůdkové droždí 2 lžíce

česnek 1-3 stroužky

citrónová šťáva z poloviny citrónu

čerstvě mletý pepř 1/4 lžičky

sůl  1/2 lžičky

čili vločky špetka

hrst rukoly (nebo vynechejte)

Postup

  1. Všechny ingredience spolu rozmixujte dohladka. Pokud je pomazána moc hustá, přidejte trošku oleje nebo vody. Pokud je moc řídká, vsypte další semínka. Ideálně ji ale nechte tak, jak je.
  2. Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, citrónem a čili.
 

Zkuste místo slunečnice píniová semínka. Bude to skvělé, jen 5x dražší 🙂 Pokud netrváte na raw variantě, předem semínka opražte na oleji. Pokud naopak chcete víc živin pro raw verzi, nechte slunečnici naklíčit.

Svačina | Pomazánka | Párty a oslavy | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru | Raw
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz