Mladá, křupavá a šťavnatá cuketa naplněná směsí oříškové rýže, sušených rajčat, čerstvého oregána a citrónového tymiánu, zasypaná pistáciovými oříšky nebo piniemi a přelitá olivovým olejem a balsamico octem. K tomu sklenka vína a letní večeře na terase nebude mít chybu. (Snad už jen vegan tiramisu nebo baklava jako dezert chybí…) Pozn. Zapomeňte na jinou než červenou rýži, nebude to ono! Rozmazlujte se a sežeňte si ji, mi ji zbožňujeme.
Příště naplňte lilky nebo dýni, žampióny nebo papriky či velká rajčata.
Středomořské cuketky
Ingredience
červená rýže (z Bhútánu) 1 hrnek
střední mladé cukety 3ks (ne malé, ale ne obří s velkými semínky uvnitř)
cibule červená 1ks
pórek zelená část 15 cm
česnek 4 stroužky
paprika červená 1ks
tempeh marinovaný 1 balení
sušená rajčata v oleji 10 ks
přírodní pistáciové nebo piniové oříšky 2 hrsti
vegmazán (viz recept zde na webu) 3 lžíce
sůl dle potřeby
čerstvě mletý pepř 1 lžička
čerstvé lístky oregána a citrónového tymiánu velká hrst či dvě
olivový olej na pánev 2 lžíce, na potření cuket 2 lžíce
zahuštěný balsamico ocet na ozdobu
Postup
Příště naplňte lilky nebo dýni, žampióny nebo papriky či velká rajčata.