Některá jídla z obyčejnosti pozvedne až správné načančání a kombinace. Přesně taková je tato mandala. Má tři části a každá sama za sebe bude průměrným jídlem. Ale spolu, hezky pohromadě servírované na jednom velkém talíři, udělají z obyčejného oběda sváteční. Schovejte si tento recept a vytáhněte se s ním před tchýní nebo přáteli. Postavte talíř doprostřed stolu a nechte všechny, ať si sami nabírají.
Zeleninovou směs proměňujte podle sezóny a toho, co máte doma. Cukety, lilky, řepa, žampióny, zelené fazolky, květák…fantazii se meze nekladou. Bylinkami ji někdy řízněte do Indie nebo do Itálie či Mexika. A chcete-li, přidejte úplně doprostřed mandaly kopec vegan smetany smíchané se solí a česnekem.
Sváteční mandala
Ingredience
CIZRNA
cizrna plechovka nebo 250g uvařené
olivový olej 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
lahůdkové droždí 1 lžíce
kukuřičná strouhanka 2 lžíce
česnekový prášek 1/2 lžičky
oregáno 1 lžíce
ZELENINOVÁ SMĚS
česnek 4 stroužky
řapíkatý celer 1 stvol
pórek bílá část
mrkve 2
paprika červená 1 (nebo žlutá, zelená)
rajčata v plechovce 2 plechovky
lahůdkové droždí 1 lžíce
kokosový cukr 2 lžičky (nebo třtinový či normální)
francouzské bylinky nebo koření na ratatouille 1 lžíce
čerstvě mletý pepř
MRKVOVÉ HOBLINKY
mrkve 6 velkých
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl 1/2 lžičky
Postup
Zeleninovou směs proměňujte podle sezóny a toho, co máte doma. Cukety, lilky, řepa, žampióny, zelené fazolky, květák…fantazii se meze nekladou. Bylinkami ji někdy řízněte do Indie nebo do Itálie či Mexika. A chcete-li, přidejte úplně doprostřed mandaly kopec vegan smetany smíchané se solí a česnekem.