Nejdřív troška cukru na rtech, pak slastné křupnutí a nakonec rumem ovoněná ořechová náplň. Křehké, voňavé, božské. A už si berete si druhý, pak třetí, čtvrtý … za chvíli nezbyde ani jeden. Příště udělejte dvojtou porci!
Nádivky z ořechů udělejte dvojnásobek a snězte jen tak. Protože jinak vás bude mrzet, že nemůžete ochutnávat.
Svatomartinské rohlíčky
Ingredience
TĚSTO:
hladká mouka 200g
veganské máslo 125g (Vegan blocks – jemně slané)
veganská zakysaná smetana 100g
(Planton kokosová nebo sójová Dr.Oetker)
kukuřičný škrob 1 lžč
vanilkový cukr 1 lžíce
sůl špetka (máte-li slané máslo, vynechte)
NÁPLŇ:
vlašské ořechy 90g mletých
moučkový cukr 40g
rostlinné mléko 50ml (ovesné, sójové…)
citrónová kůra 1 lžč
vanilkový cukr 1 lžč
rum lžička (nebo lžíce?)
Postup
Nádivky z ořechů udělejte dvojnásobek a snězte jen tak. Protože jinak vás bude mrzet, že nemůžete ochutnávat.