Někdy je všech těch lehkých zeleninových jídel s rýží moc a bříško zatouží po vydatném prohřívacím jídle. Vegan verze svíčkové je špičková a neleží v žaludku celý den. Vykouzlete klasický český rodinný oběd. Třeba o svátcích na Štěpána.
Místo tempehu podávejte s uzeným tofu. Pokud na tom vyloženě netrváte, vynechte jíšku. A ideálně si zeleninu naložte den předem, jako to dělávala maminka.
Svíčková omáčka
Ingredience
olej 3 lžíce
cibule velká
mrkve 3
petržele 2
celer 1/2
citrón 2
bobkový list 3
pepř 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
třtinový nebo kokosový cukr 1 lžíce (vynechte, chcete-li)
bujón 2 hrnky
vegan smetana na vaření 1 krabička (ovesná, sójová)
vegan zakysaná smetana 1 krabička (sójová)
umeocet
lahůdkové droždí
brusinky 1 velká sklenička
smažený tempeh 2 bločky
Postup
Místo tempehu podávejte s uzeným tofu. Pokud na tom vyloženě netrváte, vynechte jíšku. A ideálně si zeleninu naložte den předem, jako to dělávala maminka.