Tento koláč je naše rodinné dědictví po babičce. Milujeme ho tak moc, že už se ho naučil i můj skoro dospělý syn, který jinak v kuchyni nenajde měchačku a nepozná mouku od cukru. Já jsem ho předělala do vegan verze, což mu na chuti neubralo a přidalo mu na laskavosti. Proč se jmenuje “švindl”, nevím. Nevíme to nikdo. Každopádně si ho přivlastněte a udělejte z něj též poklad svého klanu. A na počest naší babičky mu nechte jeho jméno. Amen.
Nasekejte do těsta (až nakonec) ořechy a (nebo) hořkou čokoládu. Nejvíc nám chutná studený z lednice.
Švindl koláč
Ingredience
polohrubá mouka 1,5 hrnku
jemně strouhaný sušený kokos 1/2 hrnku
(čerstvý, šťavnatý, ne vyschlý, starý)
cukr (ideálně kokosový) 1/2 hrnku
sójová mouka 2 lžíce
prášek do pečiva 1 sáček
jedlá soda 1 lžička
jablka nastrouhaná najemno 3ks střední
dětská přesnídávka malá sklenička
slunečnicový olej 1/2 hrnku
rostlinné mléko podle potřeby
vysokoprocentní čokoláda 1 tabulka
Postup
Nasekejte do těsta (až nakonec) ořechy a (nebo) hořkou čokoládu. Nejvíc nám chutná studený z lednice.