Taquitos

Taquitos

Jedna z top variací na tofu a láska navždy. Syté, prohřívací jídlo, které chutná všem a jeho příprava nezabere dlouho.

minut
60
porcí
10

Tofu si můžete připravit den předem a mít pak večeři hotovou raz dva po příchodu z práce.

Taquitos


 

Ingredience

TOFU NÁPLŇ

pevné tofu 800 g

sójová omáčka 2 lžíce

rajský protlak 3 lžíce

olivový olej 1-2 lžíce

česnekový prášek 2 lžičky

cibulový prášek 1 lžička

chilli prášek 1 lžička

uzená paprika 1 lžička

lahůdkové droždí 5 lžic

 

OMÁČKA

přírodní kešu ořechy 2 hrsti

jablečný ocet 1-2 lžíce

javorový sirup 1 lžíce

česnekový prášek 1/2 lžičky

cibulový prášek 1/2 lžičky

uzená paprika 1/2 lžičky či více dle chuti

hořčice 1 lžička

malá kyselá okurka

sůl dle chuti, alespoň 3/4 lžičky

voda pár lžic a dále dle potřeby

 

DOKONČENÍ

10 kukuřičných tortill (pokud nepotřebujete verzi bez lepku, klidně pšeničné)

ledový salát

červená cibule

rajčátka

červená paprika

volitelně veganský sýr

 

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°C
  2. Vymačkejte z tofu co nejvíc vody a rozdrobte ho ve velké míse. Smíchejte ho pořádně s veškerými ochucovadly a přendejte do olejem vytřené zapékací mísy.
  3. Pečte 30 minut, občas promíchejte.
  4. Všechny ingredience na omáčku rozmixujte dohladka.
  5. Když je tofu hotové, rozdělte ho na tortilly, přidejte volitelně veganský sýr či jakoukoli oblíbenou omáčku a zarolujte.
  6. Roličky vyskládejte do zapékací mísy (klidně použijte tu po tofu) a 20-25 zapečte, aby zezlátly a zkřupavěly.
  7. Mezitím si rozkrájejte zeleninu na ozdobu.
  8. Vytažené taquitos z trouby zakapejte omáčkou a ozdobte čerstvou zeleninou.
 

Tofu si můžete připravit den předem a mít pak večeři hotovou raz dva po příchodu z práce.

Hlavní jídlo | Bez lepku
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz