Těstoviny se dají odbýt kečupem, když jste pod stanem. Nebo z nich může vzniknout mistrovská symfonie chutí vonící Itálií. Někdy stačí česnek, olej a čili papričky, jindy je to složitější jako v tomto případě. Ale výsledek vás ohromí.
Můžete posypat čerstvými lístky petrželky
Těstoviny caponata
Ingredience
lilek 500g
cherry rajčátka 300g
olivový olej 3 lžíce
červená cibule 1
česnek 3-5 stroužků
řapíkatý celer 1 stvol
čili vločky 1/2 lžičky a dále dle chuti (pro děti lze vynechat, jinak jsou nutné)
rajský protlak 2 lžíce
rajčata v plechovce
sušené oregáno 1 lžička
čerstvý tymián několik větviček
kapary 30g (lze vynechat)
rozinky 40g (lze vynechat)
kalamata olivy 60g (lze vynechat)
černá čokoláda 10g
balsamico ocet 1 lžíce a dále dle chuti
sůl a pepř dle chuti
piniové oříšky 40g
penne těstoviny 500g
Postup
Můžete posypat čerstvými lístky petrželky