Těstoviny caponata

Těstoviny caponata

Těstoviny se dají odbýt kečupem, když jste pod stanem. Nebo z nich může vzniknout mistrovská symfonie chutí vonící Itálií. Někdy stačí česnek, olej a čili papričky, jindy je to složitější jako v tomto případě. Ale výsledek vás ohromí.

minut
40
porcí
4

Můžete posypat čerstvými lístky petrželky

Těstoviny caponata


 

Ingredience

lilek 500g

cherry rajčátka 300g

olivový olej 3 lžíce

červená cibule 1

česnek 3-5 stroužků

řapíkatý celer 1 stvol

čili vločky 1/2 lžičky a dále dle chuti (pro děti lze vynechat, jinak jsou nutné)

rajský protlak 2 lžíce

rajčata v plechovce 

sušené oregáno 1 lžička

čerstvý tymián několik větviček

kapary 30g (lze vynechat)

rozinky 40g (lze vynechat)

kalamata olivy 60g (lze vynechat)

černá čokoláda 10g

balsamico ocet 1 lžíce a dále dle chuti

sůl a pepř dle chuti

piniové oříšky 40g

penne těstoviny 500g

 

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180°.
  2. Lilky omyjte, odkrojte konce a rozkrájejte na malé kostky (takové, jaké chcete v jídle). Přendejte spolu s rozpůlenými cherry rajčátky do zapékací mísy. Zakápněte olejem, osolte, opepřete, posypejte čili vločkami a pečte asi 30 minut, do změknutí lilku.
  3. Cibuli, česnek a celer nakrájejte nadrobno a orestujte na rozpáleném oleji (nepřepalujte olej). Za občasného promíchnutí duste 10 minut.
  4. Na pánev přidejte rajčatový protlak, krájená rajčata, oregáno, tymián, rozinky, kapary, olivy, sůl a pepř. Nechte jemně probublávat asi 5 minut.
  5. Upečené lilky s rajčaty přesuňte na pánev. Přiklopte pokličkou a jemně několik minut provařte.
  6. V osolené vodě uvařte al dente těstoviny.
  7. V hotové omáčce rozpusťte čokoládu.
  8. Ochutnejte a dochuťte balsamico octem, solí a pepřem.
  9. Piniová semínka nasucho opražte v malé pánvičce a posypejte přes omáčku.
 

Můžete posypat čerstvými lístky petrželky

Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz