Thajské kari

Thajské kari

Krémové a pikantní. Díky kari pastě prohřeje, a proto je ideální v zimních měsících, přestože v Thajsku ho jedí i v tropickém horku. A má nespočet variací, tak se mým receptem nesvazujte a experimentujte.

minut
25
porcí
4

Experimentujte! Vynechte brambory a přidejte dýni nebo cuketu či květák. Zkoušejte všechno, co máte rádi, kari to snese.

Thajské kari


 

Ingredience

kokosový olej 1 velká lžíce

cibule 1hlava

česnek 4 stroužky

zázvor 3 cm

citrónová tráva lžíce drcené

sůl 1 lžička

kari pasta 1-3 lžíce

brambory nebo batáty 2-3

paprika červená 1

paprika žlutá/zelená 1

bambusové výhonky 100g

veganské “masové” nudličky nebo proužky seitanu

kokosové mléko půl litru

buráky velká hrst

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte kokosový olej.
  2. Nasekejte česnek nadrobno, nakrájejte cibuli na měsíčky, nastrouhejte zázvor a vše orestujte na pánvi. Vmíchejte sůl, kari pastu a drcenou citrónovou trávu.
  3. Brambory nakrájejte na tenké hranolky (třetinové proti normálním hranolkám). Osmahněte je na pánvi, až téměř změknou.
  4. Nakrájejte papriky na tenké nudličky a orestujte spolu s bramborami, do změknutí.
  5. Přidejte bambusové výhonky a kokosové mléko, případně vegan nudličky. Provařte a ochutnejte. Dosolte a je-li třeba, přidejte kari pastu.
  6. Na talířích posypejte arašídy.
 

Experimentujte! Vynechte brambory a přidejte dýni nebo cuketu či květák. Zkoušejte všechno, co máte rádi, kari to snese.

Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz