Krémové a pikantní. Díky kari pastě prohřeje, a proto je ideální v zimních měsících, přestože v Thajsku ho jedí i v tropickém horku. A má nespočet variací, tak se mým receptem nesvazujte a experimentujte.
minut
25
porcí
4
Experimentujte! Vynechte brambory a přidejte dýni nebo cuketu či květák. Zkoušejte všechno, co máte rádi, kari to snese.
Thajské kari
Ingredience
kokosový olej 1 velká lžíce
cibule 1hlava
česnek 4 stroužky
zázvor 3 cm
citrónová tráva lžíce drcené
sůl 1 lžička
kari pasta 1-3 lžíce
brambory nebo batáty 2-3
paprika červená 1
paprika žlutá/zelená 1
bambusové výhonky 100g
veganské “masové” nudličky nebo proužky seitanu
kokosové mléko půl litru
buráky velká hrst
Postup
Experimentujte! Vynechte brambory a přidejte dýni nebo cuketu či květák. Zkoušejte všechno, co máte rádi, kari to snese.
Hlavní jídlo | Bez lepku | Bez sóji | Bez ořechů | Bez rafinovaného cukru