Tofíčka

Tofíčka

Jedna z nejlepších teplých snídaní pro klidná rána. Hraje si na míchaná vajíčka, ale pro mě je tisíckrát lepší! Krásně po ránu zahřeje v břiše, zasytí a postará se o porci bílkovin. Když je dělám jako brunch, doplním je někdy o vegan klobásu nebo fazole v tomatě.

minut
10
porcí
2

Skvělá jsou i s jarní cibulkou, rukolou, pórkem apod.

Tofíčka


 

Ingredience

tofu 1 bloček (180g)

olivový olej 1 lžíce

cibule 1 střední

kurkuma 1 lžička

kala namak sůl 1/4 lžičky nebo normální sůl

pepř 1/2 lžičky

lahůdkové droždí 1 lžíce

tamari 1-2 lžíce

vegan párek nebo klobása volitelně

pažitka dle chuti

Postup

  1. Nakrájejte najemno cibuli a poduste ji doměkka na olivovém oleji.
  2. Posypejte solí a nechte ji rozpustit.
  3. Přidejte kurkumu a pepř, prohřejte.
  4. Rozdrobte na pánev v prstech tofu, nemusíte ho vysoušet, naopak, klidně použijte i vodu z balení.
  5. Pořádně promíchejte s cibulí a kořením.
  6. Dochuťte lahůdkovým droždím a tamari. Ochutnejte a případně použijte víc obojího (i pepře).
  7. Chcete-li tofíčka šťavnatější, přidejte k nim pár lžic vody a promíchejte.
  8. Chcete-li, vmíchejte nakrájený vegan párek nebo servírujte s vegan klobásou.
  9. Vmíchejte sekanou pažitku.
 

Skvělá jsou i s jarní cibulkou, rukolou, pórkem apod.

Hlavní jídlo | Snídaně | Svačina | Bez rafinovaného cukru | Bez lepku | Bez ořechů
Jak vám chutnalo? Jak se vám vařilo? Chcete s něčím v postupu poradit nebo mi něco k receptu vzkázat?
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


www.bozskyjezbozskyzij.cz